Община Банско и Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров”с нова инициатива за седмицата на гората

През месец април в България ще се чества за 98-ми път Седмицата на гората. Община Банско и Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров”гр.Банско са активни участници и инициатори на събития и акции, посветени на гората и нейните обитатели.
Подготовката за Седмицата на гората тази година започна много по-рано с общо начинание на ПЛТГ и Общината – учениците от гимназията да изработят 98 къщички за птици и с помощта на специалистите от общинската администрация да ги поставят по дърветата в зелените площи, училищата и детските градини в Банско, Добринище и Места.
В присъствието на секретаря на общинската администрация Иван Докторов, вр.и.д. директор на лесотехническата гимназия Елена Гюмова и преподавателя Костадин Юнчов, учениците показаха първите изработени къщички. Всички 98 броя ще бъдат готови за Световния ден на птиците – 1 април, който съвпада с началото на Седмицата на гората.

Свързани новини

Тридневен християнски фестивал в Мелник

vesito

Турнир по футбол на малки врати ще се проведе в Гоце Делчев

vesito

КПКОНПИ предаде на НАП бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.