ОбС шефът Андон Тодоров: Кметът като ръководител на кризистния щаб да разпореди на „Биострой“ да излизат и дезинфекцират обществените площи! Съгласувал съм го с шефа на РЗИ д-р Калоянов. „Паркинги и гаражи“ да отменят синята зона незабавно!

Председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров смята,че кметът Румен Томов като ръководител на кризисния щаб, трябва да разпореди на „Биострой“ да дезинфекцира незабавно важни зони-обществени площи в Благоевград. Това той съгласувал с шефа на РЗИ д-р Калоян Калоянов.

Андон Тодоров посъветва „Паркинги и гаражи” да отменят незабавно синята зона до 29.03.20г и хората да се прибират по домовете си да се грижат за семействата си.

Спирките на градския транспорт да бъдат третирани всяка сутрин, заедно с обществени пространства, където има поток от хора, паркинги около хранителни магазини, Кауфланд и Лидъл, централни пешеходни зони т.н.

Използваният дезинфектант е на хлорна основа, със същата смес два пъти дневно да бъдат дезинфекцирани всички градски и крайградски автобуси, да се мият улиците.

Всички мерки остават в сила до второ нареждане, предвид епидемиологичната обстановка.Такива мерки вече са взети в други градове, като Сандански и Велико Търново. Припомняме че дете фирми” Биострой“ и „Паркинги и гаражи“ са общински имат разписани вътрешни правила при форсмажорни обстоятелства.

Андон Тодоров призовава да бъдем по-отговорни към своето и на другите здраве и да спазваме препоръките на Министерството на здравеопазването за предотвратяване и ограничаване разпространението на грип, остри респираторни заболявания и случаи на COVID-19.

Свързани новини

Румен Томов: Днес гласувах за Благоевград

vesito

Съдът отсече! Сградата на „Кончето“, построена по времето на Камбитов, е незаконна, да се събори

vesito

Предизборна кампания в ход! Томов иска 5 000 000 лв. кредит, ще го връща в продължение на 20 години

vesito

1 коментар

възмутена гражданка 15.03.2020 11:36 at 11:36

идеята е чудесна,но никой не върши това.нито спирките,нито магазините нито пък парко местата се дезинфекцират.в благоевград всичко е заспало.

0

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.