ОбС-Благоевград отмени решение за застрояване в местността “Бодрост“

Общински съвет – Благоевград отмени решение, което позволяваше застрояване в местността “Бодрост”. Това стана по предложение на съветника Радослав Тасков, като точката бе включена като извънредна в дневния рад.

На предишното си заседание общинските съветници одобриха решение за отдаването на публичен търг на четири имота, намиращи се в местността „Бодрост“ . Оказа се обаче, че тези имоти се намират на поляна между хижата в местността и Еко ленд – места, които се използват от децата на Благоевград за провеждането на детски лагери и други мероприятия.

От общинската администрация обясниха, че в местността има за продажба 30 имота и който има желание може да инвестира там.

Съветникът д-р Теодор Велчев обясни,че е съгласен със всички предложения и поиска съветниците да имат достъп до кадастъра.

Председателят на ОбС Андон Тодоров пък обясни,че всички въпроси трябва да се разискват на комисии.

„Комисиите, колеги са за това, да гледате и преценявате,не да слагаме на стена имотите и тук да се преценява“, коментира той.

Свързани новини

Кандидатът за кмет инж. Румен Томов с дългосрочна програма за развитието на община Благоевград

vesito

Биг Бенд – Благоевград с концерт под липите

vesito

Палят светлиниите на Коледната елха в Кресна

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.