Областна администрация – Благоевград показа „Добрия пример“

За поредна година Областна администрация – Благоевград се включи в най-мащабната доброволческа кампанията „Да изчистим България заедно“, организирана от bTV Media Group.
Днес в 08:30 ч. областният управител Мария Димова и служители на Областна администрация – Благоевград заедно със служители на РИОСВ – Благоевград, Областна дирекция „Земеделие“ – Благоевград, Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“, както и доброволци, граждани и партньори на кампанията, обединиха усилия и разделени на групи почистиха района на Кръста над Благоевград и прилежащите екопътеки, Делвинско дере и района около него, района на „Бистраците“ и устието на р. Четирка.

Да изчистим България 02
Служители на Областна администрация – Благоевград, заедно със своите деца, взеха активно участие и показаха съпричастност към опазването на околната среда. Областният управител Мария Димова призова всички присъстващи с усърдие и енергия да се грижат за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

Да изчистим България 06

Към 15:30 ч. на територията на областта в инициативата се включиха 3189 доброволци, над 80 фирми, 33 училища, 28 неправителствени организации и бяха почистени 119 места, 11 нерегламентирани сметища и възстановени и ремонтирани 15 съоръжения.

Да изчистим България 04

Да изчистим България 01
Инициативата „Да изчистим България заедно“ 2023 се проведе под надслов „ГОТОВИ СМЕ“.

Свързани новини

Бившият борец за който се твърди че тормози петричкото село Яворница е лежал в психиатрия

vesito

Движението през тунел „Железница“ на АМ „Струма“ ще бъде пуснато на 20 февруари

vesito

В деня, посветен на родилната помощ, кметът на Сандански посети първото родено бебе за 2024 г.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.