Нов колективен трудов договор подписаха в Община Банско за образователните институции

Община Банско, РУО – Благоевград, Общинска организация на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ) и Общинска организация на Синдикат на българските учители към Конфедерацията на независимите синдикати в България подписаха колективен трудов договор за системата на предучилищното и училищното образование в община Банско.Той се придържа към отрасловия КТД, но договарящите страни постигнаха в преговорите по-добри условия за педагозите и непедагогическия състав на образователните институции в общината за размера на допълнителните трудови възнаграждения и средствата за представително и работно облекло. Съгласно новия договор се определя един ден отпуск, който да се ползва на 25 май, неучебен за учениците ден.

Свързани новини

Председателският съвет на ОбС говори за точките на сесията утре! Какво ще се случи с концесията на аквапарка? Ще се намалят ли наемните цени на закрития пазар? Кои ще изберат за почетни граждани на Благоевград?

vesito

Над 600 000 души ще получат хранителни пакети от БЧК

vesito

Община Благоевград създава нова официална страница във Фейсбук

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.