Нова поредица вандалски прояви във влаковете у нас

„Български железници“ ще купи нови машини за почистване

Изпочупени и раздрани седалки, опустошени купета – това е резултат от поредната поредица вандалски актове в жп купетата по влаковете у нас, съобщава Нова телевизия.

Калин Маринов, началник на маркетинга в „Български железници“ съжали, че пътниците често припознават вагоните като „място, на което да се забавляват. Той отбеляза, че пътува всеки ден. Въпреки, че има и недобросъвестни пътници, чистотата във влаковете също не винаги е на необходимото ниво. „Предприели сме мерки, за да подобрим качеството на услугата. Актуализирахме графиците на почистване съгласно този за движението. Закупили сме специализирани машини за силно замърсени седалки и тапицерии“, съобщи той. И уточни че амортизацията често се дължи на възрастта на самите вагон – някои са 50-60 годишни и няма как да бъдат почистени без специализирана техника. Ще закупим още 5 екстрактора за почистване, имаме и  9 професионални почистващи машини на седалки, увери Маринов.

Той съжали, че някои пътници оставят багажа си по седалките, както и че раздират седалките. „Такива случаи не са рядкост, искам да напомня гражданите, които ползват железницата, че тя е за тях. И да апелирам да поддържат чистота и хигиена“, призов Маринов. Разрешен и превозът на малки животни и домашни любимци.

Свързани новини

Задържаха най-известните бракониери в Средногорието (обзор)

vesito

Кметът Първан Дангов за ВиК: Аз съм защитил интересите на община Дупница

vesito

Стипендии за деца и младежи с изявени дарби в община Дупница

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.