Не е забравен! Откриват паметната плоча и улица на името на обичания актьор Николай Кимчев

Откриват паметната плоча и улицата на името на Николай Кимчев.Добрата новина съобщи сина му Станислав Кимчев.

“Скъпи приятели, много ми е празнично и емоционално, че най-новата улица на Благоевград и “Вароша”, по щастлива случайност точно до вкъщи, ще ни напомня за Кимата! Безмерни благодарности към Йордан Симонски, Борислав Владиков, Община Благоевград и всички приятели, които помогнаха това да се случи! Официалното откриване на паметната плоча и улицата е в понеделник, за час ще пиша допълнително. Баща ми, не си забравен“,коментира Станислав Кимчев.!

Николай Янев Кимчев е роден в квартал „Ораново” в град Симитли през 1952 г.

След завършване на театралното си образование постъпва на работа в ДТ “Никола Вапцаров” – Благоевград и на негова сцена преминава целият му живот, като актьор, а на два пъти е и негов директор.

В дългогодишната история на ДТ “Никола Вапцаров” Николай Кимчев се нарежда до неговите най-добри и обичани актьори. Играе десетки роли от българската, руската, европейската и античната гръцка драматургия. Неговият талант го извежда на много български сцени. Николай Кимчев доказва себе като изключителен актьор във филми и празнични събития от регионален и национален мащаб.

На 3 февруари 2018 година Николай Кимчев губи битката за живота си. Въпреки това той остава жив в сърцата на многобройните си почитатели.

Свързани новини

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов: Честит Трети март! Да сведем глави пред героите дали живота си за нашата свобода!

vesito

КУЛТУРНА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА СТРУМЯНИ ЗА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ 2023Г.

vesito

АПИ с апел към шофьорите: Внимателно по АМ „Тракия“, подменяме мантинели

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.