Недоволство на шофьори на автобуси и собственици на транспортни фирми в Благоевград

Недоволство на шофьори на автобуси и собственици на транспортни фирми в Благоевград..Причината е огромният ръст на нерегламентираните превози в страната и чужбина.

Ако държавата не вземе мерки, от бранша заплашват, че ще блокират основни пътища в региона. Огромни финансови загуби както за държавата, така и за легалния бизнес, висок риск за живота както на пътниците, така и на шофьорите – това са основните рискове, които носи така нареченото „пътуване на черно“.

„Институциите не разбират разликата между нерегламентиран превоз и споделено пътуване, което е проблем за икономиката на държавата, става въпрос за плашещи цифри. Това е проблем не само за вътрешния, но и за международния транспорт“, коментира в „Денят започва“ Марио Богданов. Според протестиращите става въпрос за икономически престъпления и трябва да бъдат взети необходимите мерки.

Източник:БНТ

Свързани новини

Обсъждаха проблемите през зимния сезон в Банско

vesito

Румен Томов: Днес гласувах за Благоевград

vesito

С дискусионна среща на тема „Пътят на кърменето“ в Благоевград ще бъде отбелязана Световната седмица на кърменето

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.