На Гергьовден ни очаква слънце и температури до 26 градуса

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София – около 6°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Днес – 6 май, Гергьовден, ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони в Западна България ще е с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, в София – около 23°. Атмосферното налягане ще бъде около средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 15°-19°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите в Западна България ще е с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 16°, на 2000 m – около 8°.
Във вторник времето ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от юг, с него ще се затопли още и максималните температури ще са между 23° и 28°. В сряда вятърът ще се ориентира от североизток. Облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна, на много места в страната ще има валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевични бури и условия за градушки. Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса.

Свързани новини

Кюстендил празнува 146 години свобода!

vesito

Гражданска позиция на експерта Д. Ирибозов! За черква на пазара трябва да се чуе гласа на жителите на община Благоевград! Трябва публично обсъждане!

vesito

Болестта напредва! Нови 12 случая на коронавирус в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.