Най-вкусният празник на брежанския кестен с нова програма

На 21 октомври, сдружение „Хора и традиции“, кметството и читалището на Брежани, с изключителното съдействие на кмета на община Симитли Апостол Апостолов и с помощта на Югозападно държавно предприятие Благоевград, организира най-вкусния празник на България – празника на брежанския кестен. Поради затруднения, ансамбъл „Тракия“ не може да дойде за празника, както бяха поели ангажимент, но обещаха да ни зарадват с концерт догодина.

Но ПРАЗНИК ЩЕ ИМА! И то какъв! Сътворен от хората, родени и обичащи Брежани. Празникът ще бъде два дни: на 21 и 22 октомври!

На 21 октомври Празникът на брежанския кестен ще започне традиционно с дълга кулинарна трапеза от традиционни ястия и ястия с кестени, приготвени от дамите на Брежани и гостите от Делчево, Р Македония. Ще опитате уханни пити, баници, айвар, сладкиши с кестени, заек с кестени…И отново Марчело Канестрели ще пече „кестени по италиански“, и ще заухае площадът на най-вкусните кестени, хилядолетия съхранени в брежанските гори.

Празникът ще започне в 11,30 часа. Ще се представи кулинарната изложба.  И ще продължи до късния следобед с концерт с участието на Соня Ковачка от Брежани – момичето „Гласът на България“, нейните сестрички и братче, за да се покаже какви талантливи хора ражда Брежани. Ансамбълът на приятелите на Брежани – при КУД – Делчево от Р. Македония ще представят кратка програма – поздрав за всички, дошли да споделят даровете на природата.

ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ ВЕСЕЛИЕ – СИМИТЛИ ще изнесе пълна програма, с която спечели много статуетки и първи награди в международни и национални конкурси и фестивали.

А песните на Никола Тодоров ще разиграят площада. Празникът ще продължи с оркестъра на Соня Ковачка – пак с хоро и общо веселие. Организаторите имат изненада за децата на 22 октомври от 11 часа, и ги канят на детски балонен празник – с игри, награди, лакомства и забавление с истински клоуни, в градинката на кметство Брежани!



Свързани новини

Изнесена приемна на областния управител Мария Димова в Сандански

vesito

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР-Благоевград

vesito

Арестуваха трима за разпространение на наркотици в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.