Награждават над 60 военнослужещи от Благоевград

Награждават над 60 военнослужещи от Благоевград. Това каза пред журналисти командирът на Бригадното командване в Благоевград полк. Митко Балтов, пише „Фокус„.

Днес в областния център Трето бригадно командване отбеляза своя празник. То е горд наследник на славните традиции на 14-и Македонски пехотен полк, 25-и Драгомански стрелкови полк и 3-а мото-стрелкова дивизия. Командир Балтов каза, че 2023 година е била доста динамична, а за награждаването на военнослужещите коментира, че те ще получат грамота или благодарствено писмо, като подчерта, че това е най-малкото, което може да направи.

„Награждаването е във връзка с техните усилия през годините, доказали са се в своята дейност и са постигнали високи резултати“, поясни полк. Балтов. От думите му стана ясно още, че от 56 вакантни места в гарнизоните във Враца и Благоевград, след като преминат изпити и прегледи, се очаква да бъдат назначени 15 и 19 военни на двете места.

Оказва се, че в последните години жените проявяват голям интерес към военната професия.
За гарнизона в Благоевград в момента кандидатстват 15 дами. На служба са 52, а във Враца 40.
От ротата в Благоевград 64 военнослужещи са на мисия в Косово. Очаква се поетапно те да пристигнат до януари. Общо 120 са военнослужещите в национален мащаб.

Свързани новини

Разширяват и обновяват ДГ „Мечо Пух“ в Добринище

vesito

Кола се преобърна край Благоевград

vesito

Онкоболницата в Благоевград в готовност да приеме болни от коронавирус, включва се и д-р Георгиев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.