Мъртво вълнение: Ръст на удавени от началото на летния сезон

Ръст на удавени хора от началото на летния сезон. В рамките само на миналата седмица четирима души загинаха във водни басейни в Бургаско. Най-много жертви морето взима през август, когато се появява мъртво вълнение и течения.

СДВР съветва как да се спасим от мъртво вълнение - Труд

„Днес е петият ден на „мъртвото вълнение“. Август месец се получават такива есенни ветрове и мъртви вълнения. Появяват се водни течения и подводни ями. В момента е доста опасно“, отбеляза Петър Русев, старши спасител на Северен плаж-Бургас. От 1 юни до 20 август 10 души са се удавили на Южното черноморие. „Повечето от тях са се случили в неохраняеми зони или след работното време на спасителите“.

Спасителите на плажа отново апелираха плажуващите да спазват флаговете и при червен флаг да не влизат във водата. Тяло на мъж изплува и на плажа пред хотел в Слънчев бряг, съобщиха от полицията. На 15 август е получено съобщение за това, че на плажа пред хотел в Слънчев бряг, морето изхвърлило тяло на мъж с неустановена самоличност, на видима възраст около 40 години. При първоначалния оглед видими следи от насилие не са констатирани. Тялото е откарано за аутопсия. Удавил се е и сръбски турист, съобщиха от полицията в Бургас. На 18 август пред хотел в Обзор от морето е извадено тялото на 54-годишния сръбски турист. При извършения първоначален оглед видими следи от насилие не са открити. Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ – Бургас.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за сряда, 15 май

vesito

Промоцинална цена за лифта на Картала

vesito

Прокуратурата поиска потвърждаване на присъдата от 20 години затвор за Георги Семерджиев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.