Млад мъж от Разлог покори един от седемхилядниците

Георги Колевичин от град Разлог покори поредния си връх – този път – седемхилядника връх Ленин. През 2023 година, Георги, за когото алпинизмът е хоби и страст, покорява връх Килиманджаро (първенец на Африка), с участие в световен рекорд за най-голяма група, изкачила върха – 53ма българи. Последват го върховете Елбрус, Кавказ (първенец на Европа), Мароко (първенец на Атласките планини – Африка), върховете Илиниса Север и Каямбе, (Еквадор). Изкачването на връх Каямбе е било нощно, в което алпинистът стъпва на върха около 23:30 часа, при температура -23 градуса. Само двама души от експедиция от общо 26, успяват да достигнат крайната цел. Единият от тях е Георги.
През януари, Георги изкачва връх Чимборасо, (Еквадор), с надморска височина 6 310 м.
На 26 юли, малко след 13:00 часа, младият мъж от Разлог стъпва на връх Ленин, с надморска височина 7134 м. В двуседмичната експедиция за изкачване на връх Ленин, Георги Колевичин е единствен българин и единствено той достига до върха – със самостоятелно участие в експедицията. Връх Ленин, Памир е част от така наречения „Снежен барс“. „Снежният барс“ се състои от 5 седемхилядника. При изключително променливо и лошо време високо в планината- около-31 градуса и вятър от 45 км/ч, с аклиматизация, минала по план, Георги стъпва на седемхилядника връх Ленин и развява българското знаме, окичено с туристическото лого на град Разлог. Успехът на младия мъж от Разлог е повод за гордост!

Свързани новини

Баскетболен турнир за Купата на Дупница

vesito

Изложбата „Жените творци на Благоевград“ бе официално открита в навечерието на 8 март

vesito

„МАЛЕШЕВО ПЕЕ И ТАНЦУВА“ наближава

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.