Министър Калин Стоянов: До 6 месеца ТОЛ камерите ще следят и за скорост

До максимум 6 месеца ТОЛ камерите у нас ще снимат и колите, които се движат с превишена скорост. Това заяви във вторник в Полски Тръмбеш министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той поясни, че усилията са разпределени между МВР, Министерство на електронното управление и австрийската фирма, която оперира с тол камерите у нас.

„Последната среща беше преди десетина дни. На нея набелязахме всички мерки, които трябва да се предприемат, както от наша страна, така и от другите отговорни институции“, посочи министър Стоянов. Той допълни, че след приемането на последните промени в Закона за движение по пътищата, се отчита драстично намаление на шофьорите, които си позволяват да седнат зад волана след употреба на алкохол и наркотици. Калин Стоянов е категоричен, че драстично трябва да се повиши както размера на глобите за шофиране и дори отнемане на книжки след употреба на алкохол и наркотици, така и събираемостта им, която по думите му е скочила с 40%, спрямо същия период на миналата година.

Според него сядането зад волана е най-напред въпрос на възпитание. За случая в Пловдив, където автомобил се разцепи на две и живота си загубиха двама младежи, министър Стоянов заяви: „Аз не знам защо следва да коментираме версии като виждаме две дървета и мощен автомобил, разцепен на две. Това говори само едно – за изключително висока скорост. Според мен този автомобил се е движел може би с 200 км. в час“, коментира Калин Стоянов. По думите му двамата пияни полицаи, които предизвикаха катастрофи във Велико Търново, ще понесат отговорността на закона така, както би го направил всеки друг български гражданин.

На 14 май министър Стоянов присъства на откриването на възстановените полицейски управления в Полски Тръмбеш и в Стражица. Те бяха закрити и преструктурирани в участъци в средата на 2022-а година заради реформи и оптимизации в сектор „Сигурност“. Това породи остро недоволство на местните власти и жителите на двете общини, които на няколко пъти излизаха на протести с блокади на главните пътища София – Варна и Русе – Велико Търново. Вътрешният министър разгледа и специализираните площадки по пътна и пожарна безопасност във великотърновското село Балвaн. /Trud News

Свързани новини

Затворени проходи и блокирани пътища у нас заради снега, вижте къде

vesito

4 месеца след търга, на който наемът скочи над 10 хил. лв.! Мартин Грънчаров пое управлението на барчето на операта с генерално пълномощно от новите наематели

vesito

Kaufland България с рекорден резултат при сертификацията си като Top Employer за 6 поредна година
В 8 от водещите категории ритейлърът постигна максимален резултат от 100%

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.