Методи Байкушев ще поиска предсрочно пускане на движението по моста за село Покровник

Кметът на Благоевгра Методи Байкушев обяви важни решения, свързани с дейността на общината на пресконференция днес. Той обясни, че е входирал становище с конкретно предложение до Общинския съвет – Благоевград, свързано със заплатите на общинските съветници. Предложението е да се запази досегашния размер, който е до 70 % от заплатата на председателя, но не повече от 1 300 лв.

„Всеки труд трябва да бъде възнаграждаван“, подчерта Байкушев, но все пак изрази надежда, че общинските съветници ще проявят разум, предвид тежкото финансово положение, в което се намира общината.

Според думите на кмета  евентуално увеличение на възнагражденията на общинските съветници сериозно ще натовари общинската хазна.

Методи Байкушев обясни също, че ще поиска предсрочно пускане на движението по моста за село Покровник. Съоръжението остави без пряк достъп 6 села от общината и се наложи хората да обикалят с километри, за да стигнат до общинския център.

Мостът вече е получил Акт 15, предстои да бъде свикана комисия, която да провери изградено ли е всичко по план и чак тогава да бъде пуснат в експлоатация.

На срещата се коментира и темата, свързана с местните данъци и такси и като цяло стана ясно, че се подготвят допълнителни справки за постъпленията.

Градоначалникът предлага детските градини в Благоевград да преминат на делегирани бюджети, като заяви, че директорите на детските заведения са съгласни с това предложение.

За кметски наместник на село Обел е назначен Спаско Лазаров, предстои да се назначат кметски наместници за селата Дъбочица и Лисия.

Свързани новини

ВМРО и ДПС водят в битката за съветници в Общинския съвет в Благевград

vesito

Методи Байкушев: Гласувах за Благоевград на развитието!

vesito

Сандански грейна празнично

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.