Машини пускат празни бюлетини в Благоевград и Сандански

ЦИК излезе с указания за машините, които не отчитат редовен вот. Има множество сигнали за пускани празни бюлетини от устройствата. Такива има в Благоевград и Сандански към този час. От комисията отчетоха, че са общо 6 в Благоевградска област.

В този случай в секционните комисии предлагат хартиени бюлетини. Има и жалба от избирател в Санданско, че машината е отчела вот за кандидат, за който той не е гласувал. Случаят се проверява. Както съобщихме по-рано, в Благоевград избират с хартиени бюлетини в две секции, тъй като в Гимназията за изучаване на чужди езици в града са премествани машини от неизвестни лица. Действано е без полицейска охрана. Сигналът в Областната дирекция на МВР, в ОИК-Благоевград и в ЦИК, е подал един от кандидатите за кмет в града. Все още няма яснота дали има уличени в изборното нарушение.

Свързани новини

Ето кои са кандидатите за кметове и съветници в Благоевградска област

vesito

Кметът на Благоевград забрани палене на огън на Сирни Заговезни

vesito

Ансамбъл „Родопа“ с концерт в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.