Лекари от МБАЛ „Св. София“ направиха над 1000 безплатни прегледи в Гоцеделчевско

МБАЛ „Св. София“ участва и през 2023 г. в безплатните прегледи по инициативата „Забавно лято, грижовна есен“. Почти двойно повече прегледа от предходната година успяха да направят лекарите от Съдова хирургия, Кардиология, Урология, Неврология, Ортопедия и травматология, УНГ към МБАЛ „Св. София“.

В Кочан, Слащен, Вълкосел, Абланица, Сатовча и Хаджидимово бяха прегледани повече от 1000 пациенти. Всеки от явилите се желаещи, беше щателно консултиран и подложен на образно диагностициране, с актуализирано консервативно лечение и насочен за съответните допълнителни медицински грижи – там, където това бе необходимо, съобщават от МБАЛ „Св. София“.

Изводите на специалистите от столичната болница се потвърждават:

* Отдалеченост от центрове с възможности за диагностика и лечение, хората не получават навременна и адекватна медицинска грижа.

* Напреднали и остри заболявания, изискващи неотложна намеса.

* Остра нужда от регулярни прегледи.

Снимки: МБАЛ „Св. София“

654321234567890987654321234567898765432456789

Свързани новини

Микроградина с бук и ела създадоха в ДГС Якоруда

vesito

След години чакане! Пътната отсечка за парк „Бачиново“ вече е с осветление

vesito

Община Петрич съвместно с Община Сандански взеха участие в XV Международна конференция за винен туризъм IWINETC

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.