Левият вот в Благоевград разделен за кой да гласува? Д-р Вангел Арабаджиев № 3 в листата на „Изправи се! Мутри вън!“ или Любен Милев № 6 в листата на БСП
Приех поканата на Мая Манолова, защото не съм съгласен кандидат на левицата от Благоевград да е само Любен Милев, обясни мотивите си известният стоматолог

Социалистите в Благоевград са разделени и не знаят за кой да дадат гласа си на парламентарните избори през април. Двама социалисти от града са в листите за депутати и ще се борят за гласовете на съпартийците си.

Това са са д-р Вангел Арабаджиев, който е под № 3 в листата на Мая Манолова- „Изправи се! Мутри вън!“ и Любен Милев, който е № 6 в листата на БСП.

Социолози изчисляват, че 8000 гласа са достатъчни на Мая Манолова да направи един депутат от 1 МИР-Благоевград. Така реално д-р Вангел Арабаджиев може да седне зад депутатската банка само с 1000 преференции.

Ако известният медик получи толкова преференции може дори да прескочи и водача на коалицията Димитър Делчев от „Движение България на гражданите“.

Поканата дойде от Мая Манолова, с която се познаваме отдавна, да участвам, защото не съм съгласен с поредното решение в листата на БСП да има само един кандидат за депутат от Благоевград- Любен Милев. Това че централната ръководство на партията не реагира и го постави заедно на не избираемо място също е показателно за отношението към благоевградската организация.

БСП се превърна в лидерска партия, не може кметът на Благоевград от една страна да е подкрепен от БСП а от друга от СДС. Аз оставам член на БСП, не съм се отказал от идеите си и подкрепих партията на Мая Манолова, защото е ляво ориентирана, ще разчитам на подкрепата на членове и симпатизанти на БСП“, заяви д-р Арабаджиев, който е популярен в Благоевград с това, че винаги открито и директно изразява позицията си, и с това, че печели симпатиите на съгражданите си.

На четвърто място в листата е анестезиологът д-р Мария Радойкова, бивш директор на болницата в Гоце Делчев, на пето място е Юлиян Ушев, общински съветник от Петрич, на 6-то място е спортистът Кирил Атанасов областен координатор на „Изправи се БГ“.

Любен Милев едва ли ще сбъдне детската си мечта да стане депутат, тъй като едва ли ще събере и 2000 преференции. По традиция от БСП влизат в парламента двама депутати от 1 МИР-Благоевград, но имат силни играчи като Богдан Боцев и Валери Сарандев, силна фигура е и водачът на листата проф. Георги Михайлов.

Така на практика д-р Вангел Арабаджиев може да се поздрави с победа на изборите на 4-и април, а Любен Милев няма никакъв шанс да седне зад депутатската банка на в 45-то Народно събрание.

Свързани новини

Българските туристи в Пиринско вече са повече от чужденците

vesito

„Kмете, виж!“: Нова платформа в Община Банско

vesito

Времето днес, прогноза за вторник, 12 септември

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.