Кюстендил отбелязва Международния ден за борба с наркотиците и наркотрафика с разнообразни инициативи

Международният ден за борба със злоупотребата с наркотици и незаконния трафик се отбелязват всяка година на 26 юни, а Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център по наркотични вещества – Кюстендил, с подкрепата на Община Кюстендил в лицето на кмета инж. Огнян Атанасов, осъществи няколко инициативи в рамките на настоящата седмица: В препълнена с млади хора зала, имахме честта да посрещнем кампания „Не сте сами“ на Агенция „Митници“. Наши гости бяха представители на Агенцията, начело със Стефан Бакалов, началник на отдел „Борба с наркотрафика“ в Агенция „Митници“. Те представиха презентация относно новите наркотични вещества, показаха реални психоактивни вещества, бойни техники при залавяне на нарушители и демонстрация с кучета по откриване на наркотици у хора и в техния багаж.
„С посещението си в Кюстендил завършихме кампанията за учебната 2023/2024, като успяхме да запознаем повече от 6400 деца от различни краища на България с вредата от употребата на наркотици, както и с много други съвременни рискове и опасности, които могат да застрашат живота и здравето им“, коментира Стефан Бакалов, началник на отдел „Борба с наркотрафика“ в Агенция „Митници“. Инициативите по повод отбелязването на Международния ден за борба с наркотиците и наркотрафика в Кюстендил продължават и днес. В 17:00 ч. в голямата Зала на Читалище „Братство – 1869“ ще бъде представен спектакълът „Спасителят“, а специален наш гост в Кюстендил ще бъде Ивайло Захариев. Очакваме Ви!
Може да бъде изображение с 3 души и текстово съобщение

Свързани новини

В деня на родилната помощ кметът на Благоевград Методи Байкушев посети Родилното отделение на МБАЛ-Благоевград

vesito

Община Благоевград: Гишетата на партера на Общината ще работят с намален състав на 27 април

vesito

Предстои публично обсъждане на проектобюджета за 2024 година на община Сатовча

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.