Красотата, силата и величието на българското овчарско куче бе представена на Киноложка изложба в Разлог

Събитието бе организирано от Сдружение местен клуб Разлог „Български киноложки клуб за българско овчарско куче“ и Община Разлог, със съдействието на Леком.
Вчера бе празник на традициите и любовта към българското овчарско куче, който събра кучета от клубове от цяла България. На изложението имаше представители на породата от Разлог, Плевен, Кочериново, Ботевград, Благоевград, Перник, Пловдив, село Ивайло, Костенец и други.
Киноложката изложба на българско овчарско куче в Разлог бе открита с приветствените слова на кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев, който поздрави организаторите, гостите и почетното жури като пожела здраве и успех, както на четириногите участници, така и на техните собственици, които влагат много грижи и любов в отглеждането им.
В знак на признателност за безусловната подкрепа, инж. Красимир Герчев получи плакет от Сдружение местен клуб Разлог „Български киноложки клуб за българско овчарско куче“.
С изключително величие и увереност дефилираха 136-те красиви кучета-участници в киноложката изложба.
Те се състезаваха за награди в следните категории: клас „бебе“, клас „подрастващи“, клас „млади“, клас „открит“, клас „работен“, „ветерани“, “дете и куче“ , „най-добър развъдник“, „най-добра развъдна двойка“ и „шампион на изложбата“. Много грамоти, медали и купи се раздадоха  на красивите български овчарски кучета, макар че надпреварата бе оспорвана, а журито – изключително затруднено с оценяването. Кучето Шериф от село Добърско бе отличен с приза „шампион на изложбата“. И като на всеки празник, събитието бе украсено от красиви български народни хора и прекрасните фолклорни изпълнения на Иван Джолев и Алекс Бучкова.
Базата на сдружение „ДВАЛ“ в Разлог е готова да посрещне още гости и участници за събитието днес – шампионата на тежковозни коне.
Очакваме ви!
(Очаквайте още снимки от киноложката изложба на българско овчарско куче.)
Може да бъде изображение с 5 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 5 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 6 души и кон
Може да бъде изображение с 1 човек и куче
Може да бъде изображение с 15 души и куче
Може да бъде изображение с 10 души и куче
Може да бъде изображение с 1 човек и куче
Може да бъде изображение с 13 души и куче
Може да бъде изображение с 10 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души и куче
Може да бъде изображение с 6 души
Може да бъде изображение с 5 души, дирндъл и текстово съобщение

Свързани новини

Концерт на Мария Илиева от турнето „Любов“ в Сандански

vesito

Пореден повод за гордост от танцов състав „Пъстра везеница“ село Горно Драглище

vesito

Тъжена вест! Беличани изгубиха невероятен човек и лечител

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.