Крадците в Сандански напръскали камерите с боя, задигнали 4 000 лева, 800 евро и 100 долара

Под ръководството на Районна прокуратура – Сандански се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1 от НК.
Към настоящия момент е известно, че през нощта на 17.09.2020 г., около 03:12 ч., от банков офис на ул. „Свобода“ в гр.Сандански, била отнета парична сума. От извършените действия по разследването е установено, че престъпното деяние било осъществено чрез проникване през прозорец, разположен на гърба на сградата. За целта била срязана монтираната на него метална решетка и разбито стъкло. Охранителните камери били напръскани с боя. В касовото помещение имало заключен метален шкаф, като ключът от него бил оставен върху него. По първоначални данни са отнети около 4 000 лева, 800 евро и 100 долара.

Банковият офис бил свързан към система за сигнално-охранителна дейност, като алармен сигнал за влизане в него постъпил в 03:12 ч. Мястото било посетено от служителите на фирма, осъществяваща охраната на обекта, 1 минута и 15 секунди след регистриране на сигнала. Извършителите на деянието не били установени на място, т.к. вече били напуснали помещението.
Разследването продължава.

Свързани новини

Методи Байкушев: Вярвам, че най-доброто предстои! Благодаря ви!

vesito

Община Петрич реализира съвместен проект с Община Струмица

vesito

Детските градини – победители в конкурса за проект „АРТ КОЛЕДА“, организиран от Булекопак АД и Община Сандански

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.