Концерт за 100-годишнината от рождението на Костадин Руйчев

С внушителен концерт-спектакъл под надслов „Танцът на един живот“ бе отбелязана 100-годишнината от рождението на един от основателите на фолклорен ансамбъл “Пирин” Костадин Руйчев.
Впечатляващото юбилейно тържество в зала „П. Яворов“ започна под звуците на чановете на ансамбъл „Пирин“ и кратки документални кадри за доайена на сценичното изкуство, чиято мисия бе да остави следи, създавайки едни от най-известните танцови постановки.
Изпълненията „Земьо майчице“ на солистката на ансамбъл „Пирин“ Руска Стоименова и „Зададе се тъмен облак“ на Карамфил Божиков накараха публиката да притаи дъх още в началото на съвместния концерт-спектакъл.
Зрителите успяха да се докосна до едни от най-запомнящите се творби на Костадин Руйчев, сред които „На мегдана“, „Русалии“, „Драма“ и др.
Музикалните и танцови изпълнения събраха на една сцена ансамбъл “Пирин”, Сдружение „Русалии“ – Петрич, Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци – Гоце Делчев, Фолклорен състав – Копривлен, ТФ„Младост“, ансамблите „Гайтан“, „Пиринче“, „Вихрен“, ТФ „Празник“, ТФ „Македонска хубост“ и ТФ „Ритмика“.
В знак на признателност художественият ръководител на ансамбъл „Пирин“ Мирослав Димитров връчи на синовете на Костадин Руйчев – Благой и Владимир огърлие от Съюза на танцовите и музикални дейци.

Свързани новини

Важно за жителите на община Кресна!

vesito

Лудогорец победи Пирин

vesito

/Видео/ Монтират измервателна станция, която 24 часа да предава онлайн какво е замърсяването на въздуха в района на “Биотец Рубин”

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.