Кметът Първан Дангов: От моя страна декларирам, че ще имате протегната ръка

Като кмет от българска община съм в комисията за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия. Там сме заедно с кмета на Монтана. Това заяви кметът на Община Дупница Първан Дангов по време на трансгранична конференция по проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще“, която се провежда в пресклуба на Българската телеграфна агенция (БТА) в Босилеград, Сърбия. Проектът „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ се изпълнява от БТА с подкрепата на ЕК.

Предстои комисиите да бъдат конституирани сега, така че в мое лице може да имате представител, за да движим проекти, да се случват от двете страни на границата добри практики, за да може хората в граничните райони да не се чувстват втора ръка, каза кметът. От моя страна декларирам, че ще имате протегната ръка, увери Дангов. Един от големите ни проекти преди 20 години беше с Враня по програмата за трансгранично сътрудничество, отбеляза той. И заяви готовност да работи освен с Босилеград, и с общините Враня, Сурдулица и Димитровград.БТА

Свързани новини

Кметът Атанас Стоянов: Пирин Фолк е запазена културна марка на Сандански и на целия Югозападен регион

vesito

Жълт код за дъжд в 7 области на Северна България, температурите се понижават

vesito

Поради ремонт: Спират водата на улица в село Гърмен

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.