Кметът на Сатовча Арбен Мименов с поздравителен адрес по случай 24 май

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Уважаеми учители и ученици,
Уважаеми просветни и културни дейци,
На 24 май почитаме мощта на словото, което ни дава неизчерпаема сила да изразяваме и надграждаме себе си и света, в който живеем. Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е един от онези дни, в които се гордеем с националната си принадлежност и вярваме в по-доброто бъдеще. 24 май е празник на духовността и просветата. Днес се прекланяме пред делото на Солунските братя, които в едни изключително трудни и сложни времена са създали нещо светло, красиво и вечно – българската писменост. Техните ученици и последователи, цели поколения българи ревностно са пазели непреходната мощ на словото, за да го предават чисто и неопетнено на тези след себе си. В този ден не можем да не почетем и делото на всички учители и преподаватели. Те са стожерите на знанието и непрестанно продължават да градят духовността всеки ден с делата си. На всички вас учители, просветни и културни дейци изказвам благодарност за усилията, които полагате за запазване на националната ни идентичност, която е гаранция за успеха и бъдещето на България. На всички вас пожелавам здраве и вдъхновение. Следвайте мечтите си и постигайте творчески успехи! Вярвайте в непреходните български ценности и силата на словото и винаги бъдете устремени към нови висини.
Честит празник!
Сатовча, 24 май 2024 година
д-р Арбен Мименов
Кмет на община Сатовча

Свързани новини

От днес спират водата на с. Крупник и с. Полена

vesito

Футболният турнир „Купата на Гоце Делчев“ започва на 17 декември

vesito

Силвия Аздреева представи в Петрич книгата си „Да покориш себе си“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.