Кметът на Сандански посрещна археолози-изкуствоведи от четири континента

Кметът Атанас Стоянов посрещна в Сандански археолози – изкуствоведи от четири континента!
Водещи световни учени – археолози от Франция, Англия, САЩ, Испания, Италия и др. са на посещение в град Сандански, който е част от програмата на Международната конференция на Международната асоциация за изследване на древните мозайки.
Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов приветства експертите по древни мозайки и заедно с екипа на Епископска Базилика – Сандански / Bishop’s Basilica – Sandanski и Археологически музей Сандански/Archaeological museum Sandanski, Bulgaria бе представено богатото културно – историческо наследство, което наистина впечатли всички.
Организаторите на конференцията от Института за балканистика с Център по тракология към Българската академия на науките споделиха, че да бъдем домакини на подобно събитие е показателно за важността и величината на мозаечното изкуство в Сандански и региона!
Може да бъде изображение с 1 човек
Може да бъде изображение с 1 човек, Стената на плача и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 9 души, паметник и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души
Може да бъде изображение с 8 души

Свързани новини

Ето какво ще е времето днес, понеделник, 10 юни

vesito

Времето днес, прогноза за петък, 4 октомври: Облачността се увеличава от Запад, слънчево на Изток

vesito

Български състезател е в топ три в генералното класиране на Международното колоездачно състезание „По стъпките на римляните“ 2024

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.