Кметът на Кюстендил Огнян Атанасов с отчет за първите 100 дни управление

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, председателят на Общински съвет Димитър Велинов и зам.- кметът Николай Дочев отчетоха първите 100 дни от управленския мандат.
”За тези 100 дни не съм се променил, останах си същия, продължавам да си вдигам телефона и да отговарям на хора в социалните мрежи, като се старая да отговоря на почти всички, номерът на телефона ми е закачен на входа на Общината и всеки може да ми се обади“, с тези думи инж. Атанасов започна отчета на свършеното от администрацията през първите три месеца.
С общи усилия и с помощта на администрацията, народните представители и Правителството на Република България са осигурени целеви средства в размер на над 50 млн. лв. за Община Кюстендил, които са заложени в Бюджет 2024 г. на Министерство на финансите за различни стратегически обекти като Художествена галерия „Владимир Димитров- Майстора“, отчете кметът инж. Атанасов.
-Одобрени за финансиране са проектите за Читалище Братство, Регионална Библиотека, общежитието в с. Раждавица и сградата на бившата полиция на ул.“Демокрация“.
-Инвестиционен проект за нова спортна зала, която ще се намира на стадион „Странджата“
-Сключен договор за проектиране на осветление, футболен терен и лекоатлетическа писта на стадион „Осогово“
-Разрешение за строеж за довеждащия водопровод на с.Катрище.
-Възложен за изпълнение ПУП за Индустриална зона.
-Избран изпълнител за Екологичната оценка на Общия устройствен план.
-Изготвени проектни предложения и одобрени близо 600 000 лв. за основен ремонт на спортните площадки в 7 училища по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г.
-Осигурено финансиране за водопровода на с.Соволяно.
-Осигурено финансиране за проектиране на ВиК инсталация на селата Катрище, Таваличево, Горна Гращица, Жабокрът, Шишковци, Пиперков чифлик, Коняво, Николичевци.
-Осигурено финансиране за инвестиционен проект за ремонт на читалище Грамаждано.
-Община Кюстендил започна изпълнение на инвестиционен проект- основен ремонт на улиците „Демокрация“ и „Шейново“, както и аварийно укрепване на подпорна стена на ул. „Асен Суичмезов“ в кв. „Герена“.
-Стартира и проект “Основен ремонт на съществуващи улици, ведно с водопровод, тротоар и пътно платно на територията на град Кюстендил“ на ул. „Александър Стамболийски”.
-Набелязани са и проблемни участъци и дупки, които трябва да бъдат попълнени след месец март, когато атмосферните условия позволяват.
-Община Кюстендил има разрешение за строеж за проектите за Зоопарка и Художествена галерия „Владимир Димитров- Майстора“, предстои обявяването на обществена поръчка.
”Засилихме ефективността на служителите от временната заетост и контрола, вследствие на което 100-120 от тях отпаднаха от списъците с помощи, защото не си изработиха необходимите часове.
Чистотата в града е значително подобрена. Започна подкастрянето на дърветата в града, прочистването на лесопарк „Хисарлъка“, посочи още инж. Атанасов.
Започна смяна на контейнери тип „Бобър“ в централна градска част.
Осигурено е финансиране и е подписан договор за доставка на системата за мерене на отпадъците .
Възстановява се осветлението по Алеята на любовта в Хисарлъка, осветен бе Музея- джамия „Ахмед бей“ и железопътния надлез на „Соволски път“.
Мобилни екипи правят медицински изследвания в кюстендилските села. Община Кюстендил осигурява адекватно здравно обслужване в по- отдалечените населени места.
Община Кюстендил участва за първи път в международното туристическо изложение East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (EMITT) в Истанбул.
Кюстендил е една от малкото общини в България, които участваха в 49-тото издание на Международното туристическо изложение ROMANIAN TOURISM FAIR (TTR), което се провежда в румънската столица Букурещ в периода 15.02.-18.02.2024.
В момента Община Кюстендил участва на туристическото изложение в Белград, Сърбия.
Предстои участие в Берлин през месец март, на което международно изложение Кюстендил ще бъде акцент.
Създадохме нов фестивал- „Джамала“, направихме и Коледно- новогодишен базар, който събра много наши съграждани и гости на града на едно място, отчете още кметът на Кюстендил.
Общинска администрация разработи проект за нова общинска транспортна схема с цел подобряване на транспортното обслужване на територията на Община Кюстендил и превръщането на обществения транспорт в предпочитан начин за придвижване. В новата транспортна схема са оптимизирани маршрутите на градския транспорт, което гарантира пълното покритие на всички квартали в града.
Водят се разговори всички автобуси от Кюстендил до столицата да пътуват до Централна гара. Както и последният автобус от София до Кюстендил да бъде в 19.00 часа.

Свързани новини

Силвия Аздреева: Днес празнуваме 40 години от първото българско изкачване на връх Еверест

vesito

Избраха “Девойка Кюстендилска пролет“

vesito

22-ма са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.