Кметът на Банско Стойчо Баненски прие посланика на Република Корея Джонгин Бе

Посланикът на Република Корея в България Н.Пр. Джонгин Бе направи неофициална визита в Банско през почивните дни в началото на месеца. По време на посещението си той бе приет от кмета на община Банско Стойчо Баненски.
На срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество и разширяване на връзките между двете страни в областта на културата и туризма. Кметът на Банско посочи приоритетите в развитието на Банско като целогодишна туристическа дестинация и инвестиционните предпоставки на района.
Интересът към България е голям, сподели Н.Пр. Бе Джонгин, но ограниченията по време на пандемията силно са повлияли върху броя на туристите, посещаващи нашата страна. Посланикът на Република Корея изрази своето възхищение от природните дадености и впечатленията си за туристическия потенциал на района, важни елементи от който са културно-историческото наследство на Банско и присъствието на Национален парк „Пирин“ в списъка на обектите към Конвенцията за опазване на световното природно и културно наследство в ЮНЕСКО.

Свързани новини

Дядо Коледа пристига в Сандански!

vesito

Община Сандански изгради нов ангиографски сектор към отделението за образна диагностика на МБАЛ „Югозападна болница“

vesito

Община Разлог отпусна половин милион лева в подкрепа на спортните клубове

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.