Кметът Методи Байкушев сформира работна група за проследяване разходването на минералната вода на Благоевград

Кметът Методи Байкушев създава работна група от специалисти, която да установи актуалния дебит, който достига до титулярите на разрешителните за ползване на минерални води в Благоевград. Това съобщи той на редовната пресконференция. Целта е да бъде установено адекватни ли са сега действащите процедури за отчитане на използвания воден ресурс, осъществява ли общината и как контрол върху отчитаните от водоползвателите количества, реални ли са количествата върху, които се начисляват задълженията на ползвателите. Градоначалникът съобщи, че към момента липсва яснота за прилаганите процедури за отчитане на ползваните термални води и доколко въведените правила гарантират интереса на всички страни.

„Първоначалният анализ сочи, че има изключително сериозен дефицит на информация, и че контролът не е достатъчен. Поемам ангажимент, оттук нататък да бъде ясно за обществеността с колко минерална вода разполагаме, кой я ползва, на какво основание, как се отчита и как се плаща, как е организиран процесът по контрол от страна на Общината – нещо, което при встъпването ми в длъжност не заварих“, коментира кметът Методи Байкушев. Той е дал едномесечен срок на работната комисия да отговори на поставените въпроси, резултатите ще бъдат оповестени публично.

Свързани новини

Змии плъзнаха в центъра на Благоевград след обилните дъждове

vesito

Община Сандански с първи одобрен проект от Плана за възстановяване и устойчивост!

vesito

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.