Кметът Методи Байкушев: Внимание, поледица в Благоевград утре

Кметът на община Благоевград Методи Байкушев и управителят на ОП Чистота г-н Бачев проведоха вечерна проверка. Тази нощ ще бъдат разхвърляни 20 тона сол по основните артерии, маршрутите на градския транспорт, заходите към здравните заведения и Пожарната. Има две коли, които разпръскват автоматично и три за ръчно разхвърляне. Пешеходната зона също ще бъде „осолена“, като в обновената централна част (от Пощата до АУБ) ще се разхвърля специална смес, която не разяжда плочките. Там ще бъдат третирани „алеи“ с ширина два метра.
Община Благоевград призовава: Утре карайте и ходете пеша много внимателно. Нямаме капацитет да третираме всеки сантиметър от уличната мрежа и тротоарите. Всеки, който има възможност, да посипе със сол тротоара пред дома си, за да предотвратим травми.
Пътят до Картала е проходим при зимни условия. Утре сутрин ще бъде опесъчен. Проблемът там днес бе огромният брой паднали и наклонени дървета, които не позволиха пълноценна работа на снегорините.
Достъп до всички села е възстановен. Ток все още няма в части от Бистрица, Хърсово и Дъбрава. Работи се.
Блокираните 7 деца и 4 възрастни в махала Демирево бяха прибрани от спасителите от ПСС Благоевград и Банско с моторни шейни.
Кметът изказва огромни благодарности към кметовете на селата от общината и невероятните ръководители и служители на Областна администрация; ВиК Благоевград; ЮЗДП и Държавно горско стопанство; Пожарна и Защита на населението; ПСС- Благоевград и Банско; Общинските предприятия Чистота, Озеленяване и Строй-ремонт; Доброволното формирование; ЕРМ Запад; ЕСО и множеството други доброволци и представители на частни, държавни и общински структури, ангажирани в мащабното начинание днес. Поклон!

Свързани новини

Парламентарният шеф свиква извънредно заседание на 13-и ноември

vesito

Кампания за разделно събиране на отпадъци от домакинствата в община Банско

vesito

Кметът Методи Байкушев: Община Благоевград е в сериозна ликвидна криза

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.