Кметът Методи Байкушев бе гост на церемонията по повод официалното откриване на новата сграда на Административен съд и Районна прокуратура – Благоевград.

Кметът Методи Байкушев бе гост на церемонията по повод официалното откриване на новата сграда на Административен съд и Районна прокуратура – Благоевград. Той пожела на магистратите да продължават да работят в името на справедливостта и спазването на Закона, като поднесе икона на Св. Богородица с Младенеца.
„От сърце се радвам, че вече имаме сграда, която наистина отговаря на авторитета на институциите, призвани да опазват държавната власт. Трудът на съдиите и прокурорите, освен че е труден и много отговорен, е и творчески.. Административното правораздаване е една от най-важните гаранции срещу тиранията. Живеем във времена, в които опасността от нея е реална и затова е изключително важно правосъдието да се упражнява така, че да я предотвратява“, каза в приветствието си кметът Байкушев. На церемонията присъстваха Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, представители на държавната и местната власт, а в програмата взеха участие Ансамбъл „Пирин“ и Биг Бенд – Благоевград. Бе отслужен и водосвет за здраве.
Може да бъде изображение с 7 души и тълпа
Може да бъде изображение с 8 души и тълпа

Свързани новини

10 въпроса отправи А. Тодоров към Р. Томов, иска точни отговори
Близо 100 хил.лв са дадени за медийно отразяване

vesito

Мило тържество в Кресна

vesito

„Захарче с цвете“– безплатно изследване на кръвната захар в Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.