Кметът Атанас Стаянов подписа ключови споразумения с министър Цеков за финансиране на четири важни инфаструктурни проекта

Близо 19 милиона лева ще бъдат инвестирани в община Сандански за реконструкция и ремонт на ВиК мрежа, улици и изграждане на спортни съоръжения***
Община Сандански е одобрена за финансиране на четири ключови общински проекта за близо 19 милиона лева. Споразуменията за тяхното финансиране бяха подписани вчера в МРРБ от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов и министъра на регионалното развитие и благоустройството – Андрей Цеков.
Проектите са ключови за град Сандански и тяхната реализация ще реши дългогодишни проблеми с амортизираната ВиК мрежа и възлови пътни артерии в града.
Проектите, за които бяха подписани споразуменията са:
Реконструкция и подмяна на ВиК инфраструктура на град Сандански на улици „Воден“, „Христо Смирненски“, „Васил Левски“, „Св. Св. Кирил и Методий“, „Св. Св. Козма и Дамян“, „Петър Сарафов“, „Княз Борис I“ и „Стою Хаджиев“. Проектът включва:
Цялостна подмяна на водопроводната и канализационната мрежа;
Обновяване на пътната настилка и тротоарните площи на улиците;
Общата стойност на проекта е 12 600 000 лв.
Изграждане на околовръстен път „Южна дъга“ – град Сандански. Проектът включва:
Изграждане на околовръстен път в участъка от ул. „Стефан Стамболов“ до ж.к. „Изгрев“, което значително ще облекчи натоварения автомобилен трафик и ще осигури бърза и комфортна транспортна връзка между жилищните квартали в град Сандански и с. Поленица.
Общата стойност на проекта е 1 456 000 лв.
Изграждане на улици „Дезудава“, „Първа“, „Втора“, „Трета“ и „Четвърта“ в м. „Нишан Таши“. По проекта ще бъдат изградени:
Водопроводни и канализационни мрежи;
Асфалтова настилка и тротоари;
Ново улично осветление. Първият етап от проекта вече е в процес на изпълнение и строителните дейности са в ход.
Общата стойност на споразумението е 2 292 448 лв.
Изграждане на спортни съоръжения в прилежащата зона до Спортна зала – Сандански. По проекта ще бъдат изградени: Многофункционална спортна площадка;
Баскетболна площадка;
Футболно игрище (с размери 60 /40 м);
Детски площадки и кътове за отдих.
Общата стойност на проекта е 2 460 960 лв.
Предстои подписване на споразумения между община Сандански и Министерство на регионалното развитие и благоустройството за още три важни инвестиционни проекта – изграждане на нов общински пазар, цялостна подмяна на водопроводна мрежа в село Склаве и цялостна подмяна на водопроводна мрежа в село Катунци. С реализирането на проектите, община Сандански продължава своята устойчива политика за подобряване на градската среда и техническата инфраструктура. Фокусът е насочен и към трайно решаване на един от основните проблеми с амортизираната ВиК мрежа. Поетапната подмяна на водопроводните и канализационни съоръжения в града ще ограничи честите аварии и ще подобри жизнената среда и условията за живот на жителите и гостите на град Сандански. Същевременно ще се подобрят и условията за безопасно движение по пътищата и ще се облекчи автомобилният трафик в най-натоварените пътни участъци в града. Сред приоритетите на община Сандански са и грижата за децата и тяхното здраве чрез изграждане на модерни спортни съоръжения, които ще създадат условия за активно физическо възпитание и спорт.

Свързани новини

Започва строителството на ГКПП Струмяни – Берово

vesito

Строежът на новия затвор в Самораново напредва

vesito

Ковид кошмарът се завръща, болниците в Благоевградска област отново пълни

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.