Кампания „Нека доброто продължи“ в Сатовча ще подпомогне повече от 100 деца в общината

Кампания „Нека доброто продължи“ в Сатовча ще подпомогне повече от 100 деца в общината. Това каза пред БТА кметът на общината Арбен Мименов. Кампанията тази година е събрала рекордната сума от над 151 000 лева, допълни Минемов.

Начало на инициативата бе поставено през 2009 г., в онзи период нямаше аналог в България, но сме доволни, че сме дали това като пример на много общини вече, разказа общинският кмет. Той допълни, че всяка година сумата се увеличава, а това показва, че хората стават по-съпричастни и ангажирани към това да се прави добро.

Първоначално инициативата е създадена с цел да се подпомогнат деца сираци, на които предстои абитуриентски бал. В седмиците преди всяка Нова година в общината се провеждат различни инициативи, с които се събират средствата. С разрастване на кампанията постепенно започват да се отделят средства не само за бъдещите абитуриенти, но и за деца сираци от всички възрасти в общината, както и за деца с трайни увреждания до 16-годишна възраст.

Усеща се добрината, усеща се ангажираността и едно негласно състезание между децата в училищата с базари и мероприятия, разказа още Арбен Мименов. Той допълни, че възнамерява да внесе докладна до местния общински съвет с предложение благотворителната вечер и действията, които се предприемат във връзка с кампанията в края на всяка година, да придобият целогодишен характер.

Много хора се прибират в родния си край от чужбина в друг период от годината, пропуснали са инициативите, но искат да помогнат, затова и мисля да организираме така инициативата, че да бъде целогодишна, допълни кметът на Сатовча.

Смятам, че доброто е заложено в хората във всички населени места, въпрос на малко организация е и средствата да са правилно насочени и правилно използвани. Гордеем се с това, няма друга община, която да е събрала повече средства по този повод, каза още Арбен Мименов.

Свързани новини

Голям пожар край Сатовча  

vesito

Важно за жителите на община Сандански

vesito

Надежда Георгиева от Дом за стари хора “Свети Димитър” – Разлог отпразнува своя 100-годишен юбилей

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.