Как се използва електрически тример за трева – 8 практически съвета

Електрическият тример може значително да улесни поддръжката на тревната площ в малки дворове и градини. Въпреки това за мнозина използването на такава машина за първи път се оказва предизвикателство. Ето няколко ценни съвета, предложени от Koledzhikov за това как да боравите с електрически тример безопасно и надеждно.

Съвет 1: Прочетете ръководството за употреба

Първата стъпка е повече от логична, но въпреки това немалко хора я пропускат в желанието си да започнат работа, колкото се може по-скоро.

Преди да стартирате машината, запознайте се с ръководството за употреба, включено в пакета. То не е там случайно. В него ще намерите важни инструкции за безопасност, съвети за поддръжка и подробни указания как да използвате тримера правилно. От който и магазин за градинска техника да закупите тример за трева, ще откриете при уреда поставени и инструкциите за неговата употреба. Не ги пренебрегвайте като нещо маловажно.

Съвет 2: Носете предпазни средства

Важно е да се спомене, че когато използвате какъвто и да е електроинструмент, безопасността трябва да е на първо място. Вземете мерки, за да предпазите очите, ръцете и краката си от хвърчащи отломки. За целта използвайте

Ако шумът ви дразни, сложете тапи за уши. На пазара се предлагат и специални антифони за градинари. За ваша информация електрическите тримери са много по-тихи от бензиновите такива.

Съвет 3: Огледайте добре мястото преди подрязване

Преди да използвате електрическия тример за трева, инспектирайте района, в който ще работите. Отстранете всички камъни, клонки и малки отпадъци, които имат потенциала да повредят уреда или да доведат до инцидент.

Внимавайте за пръскачки, градински маркучи или други предмети, които могат да бъдат захванати от режещия инструмент и да създадат проблем. Излишно е да казваме, че трябва да премахнете чужди тела, ако попаднете на такива.

Оценете релефа. Ако има изпъкналости, помислете каква техника би била най-удачна, за да не увредите машината, но същевременно да свършите работата качествено.

Съвет 4: Настройте тримера на правилната височина

Регулирайте височината на тримера според вашите ръст и физика. Повечето тримери имат регулируеми дръжки, позволяващи да намерите най-удобните ъгъл и височина за вас. Така подкастрянето на трева ще е по-лесно и с по-малко усилия, което ще съкрати времето за работа.

В допълнение бихте могли да настроите линията на рязане на правилната дължина, обикновено чрез почукване на главата на машината върху земята, докато тя работи.

Съвет 5: Стартирайте тримера правилно

Включете тримера в съответствие с инструкциите на производителя. Не експериментирайте. Уверете се, че държите машината надеждно с двете си ръце и я стартирайте на добре проветриво място.

Обърнете внимание, че трябва да сте на равна повърхност. Заемете стабилна позиция. След като тримерът започне да работи, проверете режещия инструмент, за да се уверите, че се върти правилно.

Съвет 6: Дръжте тримера под ъгъл от 45 градуса

Дръжте тримера под ъгъл от 45 градуса спрямо земята и го движете напред-назад с махащи движения. Режещият инструмент трябва да е разположен успоредно на земята. Избягвайте да държите тримера твърде близо до повърхността, тъй като това може да доведе до повреда.

Съвет 7: Поддържайте кордата на тримера в добро състояние

С течение на времето кордата на тримера се износва и трябва да се подменя редовно. Проверявайте я от време на време, докато използвате уреда, и я подменяйте, когато се износи. Използвайте само препоръчаната резервна линия за конкретния модел тример.

Съвет 8: Съхранявайте тримера безопасно

След като приключите работа с електрическия тример, не забравяйте да го изключите и да извадите щепсела от контакта. Съхранявайте го на хладно и сухо място, недостъпно за деца и домашни любимци. Винаги спазвайте инструкциите на производителя за съхранение и поддръжка.

Още съвети:

  • Косете тревата на етапи отгоре надолу, за да избегнете навиването на стеблата върху главата на машината;
  • Използвайте ножици за трева на труднодостъпните места, където тримерът не би могъл да се побере;
  • Уверете се, че кордата е достатъчно дълга;
  • Винаги купувайте само консумативи, които производителят е препоръчал – използването на ниско качество консумативи може да повреди вашата машина, както и да анулира гаранцията ѝ.

Ако следвате тези съвети, можете безопасно и ефективно да използвате електрическия си тример, за да поддържате тревните площи чисти и подредени.

Свързани новини

Поръчката на диоптрични стъкла и рамки за очила не е толкова лесно

vesito

Брокерка стана Мисис Баба

vesito

Най-добрите онлайн казино игри за нови играчи

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.