Как да разнообразим банята с цветни плочки, съвети от Gaudi DS

Доскоро цветовото оформление в банята се съчетаваше максимум с до три нюанса, но от няколко години вече се предлагат и по-разнообразни цветови решения за санитарното помещение. Така то става пъстро и многоцветно, повдигайки настроението след всяко следващо посещение. Как да направим тоалетната си приятна за използване с подходящите плочки?

Кои са трендовете в оцветяването на банята

Непременно цветът на пода трябва да се различава от този на стените и тавана, който в голяма част от случаите е бял. Актуални през тази година ще са успокояващите и разширяващи визуалното пространство цветове. Сред най-предпочитаните цветни плочки за баня са сините, тъмнозелените, белите и тюркоазените палитри. Благодарение на разнообразието от различни нюанси има възможност за гъвкав избор и максимално съчетание на различните видове.

Стандартите за цветово оформление с плочки стават все по-разнообразни и разгръщащи въображението, съчетавайки множество отделни нюанси в едно помещение. Все по-предпочитани стават светлите и топли цветове, осигуряващи приятен визуален ефект и оптично разширение на пространството.

Кои са изпробваните трикове с цветни плочки в банята от Gaudi DS

Ако сте в търсене на добре работещи трикове за разнообразяване на цветовото оформление, то нека разгледаме професионалните препоръки на Gaudi DS:

  • разноцветният под – разчупете мисленето си от гледна точка на стандартите за интериорни проекти и направете нещо различно, креативно и нестандартно. Разнообразието от цветове на пода е отлично решение;
  • зиг-заг от фризове – зигзагообразните стенни форми от фаянсови плочки, отличаващи се с множество цветови нюанси, ще елиминират стандартния интериор и ще внесат пъстрота и настроение;
  • нека дъгата изгрее и в банята – използването на отделните цветове на дъгата за всяка от стените, тавана и пода ще внесе свежест, разнообразие и нестандартно съчетание;
  • тетрисът оживява в банята – много популярно е на бялата стена да се оформят цветните фигури от играта Тетрис.

Как да подберете подходящите за вашата тоалетна

Ако сте на прага на основен ремонт или вече сте стигнали до лепенето на плочките, за стените се насочете към фаянса, а за пода – към гранитогреса. Ако искате визуално да разширите помещението, изберете от каталога на онлайн магазина модели с по-малки размери. По този начин ще се създаде усещането за пространственост.

Ако помещението е тясно на ширина, при оформяне на декорацията използвайте цветни хоризонтални линии от по един ред. Така ще създадете визуално чувство за издълженост и усещане за комфорт в помещението.

Свързани новини

Хороскопът на Алена: Признание за Овните, Телците да преценяват добре действията си

vesito

Освежете стила си с мъжки суитшърти. Съвети за ежедневна визия

vesito

Интересни предложения за телефони на Черен петък – как да намерим добра промоция

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.