Как да изберете диоптрична рамка?

Избора на подходяща рамка за диоптрични очила понякога може да бъде труден, особено ако поръчвате онлайн.

Избор на рамка

Изборът на рамка зависи от нуждите ви. Препоръчително е тя да бъде съобразена с диоптрите от рецептата. Ако сте с по-високи стойности бихте могли да изберете изтънен вариант стъкла и пластмасова рамка.

Размер

Размерът на рамката е изписан от вътрешната страна на една от дръжките. Данните са въведени и в описанието на продуктите. Първата цифра показва ширината на кръжилото, втората – ширината на наносника ( частта, която ляга върху носа ви), а третата- дължината на дръжката. Рамки с големина на кръжилото до 53 мм се смятат за малки, подходящи за хора с по- тесни лица. От 54 мм  до 58 мм- за средни,  а от 59 мм+ за големи. Цялостната ширина на предната част на рамката може да пресметнете ориентировъчно като умножите размера на кръжилото по две и добавите стойността на наносника, например (53( ширината на кръжилото) *2) + 17( ширината на наносника) = 123 мм.

Форма

Формата на рамката може да бъде съобразена с личните ви предпочитания и нужди. Ако очилата ви са предназначени за работа с компютър и нямате диоптрична корекция, то изборът  може да бъде изцяло воден от вашите желания.
Формата на лицето също оказва влияние при избора на подходяща рамка. За хората с овални лица , правоъгълните рамки с по- малки стъкла ще им осигурят по- голямо удобство по време на носене. При хора с по- малки лица, кръглите очила са подходящи, тъй като са по- прибрани, а и актуални, като дизайн.

Очилата могат да бъдат и персонализирани подаръци за Свети Валентин. Наближават празници и доста хора започват да умуват за подходящи подаръци за най-близките си хора.

Свързани новини

6 закона при избора на рокля

vesito

Кога е разумно да теглим бързи кредити?

vesito

Хороскопът на Алена: Стрелците в конфликт с роднини, Козирозите се борят с невидими неприятели

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.