Какви функции изпълняват различните арматури в строежа

За да е здрав и устойчив един строеж, решаваща роля имат използваните бетон и арматура. От значение е тяхното качество да отговаря на международните стандарти и да са спазени всички изисквания при монтирането им. Съществуват няколко вида арматури, които изпълняват специфични функции в строежа. Когато договаряте доставка за вашия строеж трябва да спазвате точно предписанията на проектанта, за да знаете по колко от всеки вид арматура да заявите. Проверете и за най-изгодната цена на арматурата Велинград, но внимавайте и за разнообразие на наличностите, за да сте сигурни, че ще поръчате от една фирма всички арматури, които са ви необходими. Запознайте се добре с техните характеристики и функции, за да сте наясно какво точно търсите.

Носещите арматури поемат най-големите напрежения в строежите

Изработват се от висококачествена стомана от класовете А-I, А-II или А-III. Носещите арматури се формират от прави и огънати или само от прави пръти. Каква точно е необходима на конкретния строеж, определя проектантът. Всички носещи арматури изпълняват основна роля в строежите. Те повишават устойчивостта на бетона на натиск и опъване. Необходимо е да се направят прецизни изчисления преди изработването и поставянето им, за да се гарантира здравината на строежа.

Монтажните и разпределителни арматури имат спомагателни функции

Монтажни арматури се използват за фиксиране на носещите, преди и по време на изливането на бетона. От съществено значение е положението на носещата арматура във всеки строеж, да остане точно такова, каквото е предписал проектантът на база прецизните си изчисления и задълбочени проучвания. За да е сигурно, че това ще се случи с необходимата прецизност във всеки строеж, се използват монтажни арматури. В зависимост от конструктивните правила при конкретния строеж, се преценява дали да се използва монтажна арматура под формата на мрежи или скелети. Най-важно е да бъде максимално обезпечено обединяването на носещите елементи по време на бетониране.

Разпределителните арматури имат спомагателни функции в процеса на засъхване на бетона. Тяхната роля е да разпределят концентрираното натоварване, което биха упражнили върху носещата арматура съсредоточените товари. Благодарение на използваните в строежите разпределителни арматури се гарантира здравината и устойчивостта на конструкцията до засъхване на бетона, независимо от промените на климатичните условия. Характерно за всички разпределителни арматури е, че във всеки строеж те се конструират перпендикулярно по отношение на носещата арматура. Както монтажните, така и разпределителните арматури се изработват от стомана клас А-I.

В зависимост от количествата, които ще заявите, ще бъде определена конкретната цена на арматурата Велинград

Постигането на оптимален баланс между цена и качество е съществено за всеки бранш и строителството не прави изключение. Предвид голямата обществена значимост на този сектор е важно всички, които оперират в него да подхождат с необходимата отговорност и да не правят компромиси. Настоявайте поръчаните от вас арматури да съответстват на международните стандарти, обръщайте се само към сертифицирани фирми, бъдете бдителни и за прецизността на монтирането, за да сте сигурни, че сте обезпечили максимално устойчивостта на вашия строеж.

 

 

Свързани новини

Хороскопът на Алена: Предлагат нова работа на Стрелците, непредвидени разходи за Козирозите

vesito

6 закона при избора на рокля

vesito

Хороскопът на Алена: Завиждат на успехите на Лъвовете, Девите пропиляват деня си

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.