Какви заплати взима екипът на тубдиспансера в Благоевград ?

Таблица на месечните възнаграждения на работещите в благоевградския тубдиспансер с включени суми за ДМС, публикувана в публична група със 17,4 хиляди членове в социалната мрежа, разбуни духовете и предизвика широка дискусия сред благоевградчани заради сериозните бонуси, раздадени на медици. Според публикувания списък д-р В. Лазаров е взел 5000 лв. ДМС за месец над заплатата си от 2000 лв., д-р Вл. Пандев освен месечното си възнаграждение от 1000 лв. е получил допълнително 3000 лв., а на главната медсестра Н. Мишева върху заплатата от 1500 лв. са начислени още 5500 лв. От 36 души списъчен състав на работещите в специализираната болница без бонуси са 9 души, а най-ниското ДМС е 300 лв. и то е за огняря. Дружеството е общинско и според ежегодните отчети, които управителят му д-р Петър Георгиев внася в Общинския съвет, е в отлично финансово състояние, като в това отношение е лидер в сравнение с останалите общински фирми, но въпреки това таблицата за раздадено ДМС, няколко пъти по-високо от заплатите, сериозно озадачи мнозина.

„Този списък е изфабрикуван, на него няма нито печат, нито подпис. Всеки може да седне да направи такава таблица“, заяви шефът на СБАЛФПЗ д-р Георгиев и разказа: „Миналия петък ми показаха подобен лист, но това, което е пуснато в социалната мрежа, е различно, някой сигурно го е преработвал. Болницата ни не е много приятна на много хора в града, защото сме най- добре представящото се общинско предприятие. Заплатите при нас са високи и не са тайна, те се публикуват и всяка година се представят пред ОбС. Средната заплата е над 2500 лв., много по-висока от отбелязаната във въпросния списък, и останалите ги е яд, че взимаме толкова, затова започват да фабрикуват подобни интриги. А взимаме повече, защото работим добре, никой не ни дава пари даром“.

На въпрос за бонусите под формата на ДМС управителят потвърди: „Като има пари, даваме, разбира се. Редовно го правим, но сме търговско дружество, което има своята фирмена информация. Имаме правилник за вътрешния ред и правила за работните заплати, и всичко е напълно законно. Много хора правят коментари, че сме имали много лекари и персонал, но пропускат, че част от хората при нас са на половин щат, не на цяла длъжност. По същия начин в началото на Ковид кризата се коментираше, че сме имали страшно много легла, затова поканих щаба да види на място колко са и да са наясно с фактическото състояние. Всичко това се прави, за да се създават интриги. Друго обяснение нямам“, коментира д-р Георгиев. Той призна, че въпреки високите заплати няма желаещи да работят в тубдиспансера, а обяснението му е, че се работи много. „А с бонусите от 1000 лв. на месец заради Ковид хората ни не са и сънували, че могат да взимат толкова много пари!“, откровен бе болничният управител. „В интерес на истината моментът с пуснатия списък е подбран, защото в края на годината ДМС бе доста по-голямо от обичайното, но и аз си имам политика, за да си задържам хората. И нямам никакви притеснения от проверки на всяко ниво. Може пък целта да е аз да бъда дискредитиран, защото не ме е страх и покрай Ковид ситуацията много истини казах, които никак не се харесаха на мнозина. Но предстои провеждане на конкурси за управленските длъжности във всички общински фирми и се замислям дали изобщо да се кандидатирам отново. Започвам да се чувствам отвратен и не знам дали да не оставя болницата на отвратителните“, заяви управителят на тубдиспансера д-р Петър Георгиев.

Източник: В.“Струма“

Свързани новини

/Видео/ ОбС-Благоевград взе мъдри решения! Възвежда се нова система за гласуване, повече прозрачност, падат цените на наемите на общински имоти и още…

vesito

В село Бистрица отбелязаха Тодоровден

vesito

Павлин Янкулски пусна подписка сред колегите си в ОбС благоевградчани да решат с референдум искат ли кредит от 29 млн. лв. за парк Бачиново

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.