И заблестя елхата в Кресна

Коледното настроение и тази година изгря върху прекрасните личицата на най-малките жители на община Кресна! Вчера, техните песни, стихотворения и танци дълго огласяха зала „5-то октомври“ в очакване на голямото събитие – запалването на светлините на Коледното дърво.
Прекрасните изпълнения на малчуганите от групите „Слънце“ с ръководители г-жа Спасова и г-жа Дивилска и „Дядовата ръкавичка“ с ръководители г-жа Стоичкова и г-жа Влахова на ДГ „Здраве“ в гр.Кресна извикаха истински непринуден възторг у присъстващите в залата. Сетне с отговорната задача да покажат колко много са научили, знаят и могат, се заеха и децата от 2 „А“ и 2 „Б“ клас на СУ „Св.Паисий Хилендарски“ с ръководители г-жа Петкова, г-жа Ангелова-Петрова (2 „А“) и г-жа Живкова и г-жа Костадинова (2 „Б“). Батковците и какичките им от 3 „Б“ клас с ръководители г-жа Иванова и г-жа Вацова и 4 „Б“ клас с ръководители г-жа Ташева и г-жа Андонова също не чакаха покана, за да демонстрират своите умения в очакване на празничното събитие.
Ех, а може ли празник без красотата и богатството на българския фолклор? За да изпитат истинска наслада от преживяването, гостите на събитието бяха приветствани и от вокална група „Пирински звуци“ с ръководител г-н Петков.
Кметът на община Кресна, г-н Николай Георгиев и архиерейският наместник на Санданска духовна околия, отец Георги Танчев поздравиха децата и всички присъстващи с настъпващите Коледни и Новогодишни празници, а най-подир всички излязоха на площада и започнаха обратното броене… 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1, елха заблести и магията се случи.
Площадът заблестя с хиляди светлинки, а по сърцата на присъстващите почука Коледния дух и ги закле занапред да туптят само за добри дела и щастливи мигове.
О, щяхме да забравим най-важното! Обещанието си е обещание и Дядо Коледа пристигна навреме за приказката в Кресна. До него, както винаги, беше красивата му помощница – Снежанка. Двамата раздаваха лакомства на децата и всеки, който поиска, се снима заедно с тях.
И като говорим за Коледен дух и приказки, нека завършим нашия разказ с обичайното за приказките: „И аз бях там, ядох и пих, по мустаците ми тече, но в устата ми нищо не влезе.“

Свързани новини

Без „Синя зона“ на 25 декември в Сандански

vesito

Нов разсадник край Гоце Делчев ще произвежда по 1,5 млн. фиданки годишно

vesito

Днес, Гоце Делчев и община Гърмен без вода

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.