Инфраструктурни проекти за съвременния облик на Благоевград оживяват в уникално 3D светлинно шоу

Инфраструктурни проекти за съвременния облик на Благоевград оживяват в уникално 3D светлинно шоу за 111 години от Освобождението на Горна Джумая
За първи път в Благоевград! С внушителен мултимедиен светлинен спектакъл „Градът на съвремието“, съчетан с пиромюзикъл и празничен концерт на ансамбъл „Пирин“, Благоевград ще отбележи 111 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско владичество.
По време на мултимедийното шоу ще бъдат презентирани 3D ефекти на инфраструктурни проекти, свързани с идентичността и облика на Благоевград.
Зрелищният спектакъл под открито небе ще стартира в 20.30 часа на площад „Георги Измирлиев“. Преди това жителите и гостите на града ще могат да се насладят на тържествен концерт на ансамбъл „Пирин“ под надслов „…и за Свобода“, чийто начален час е 19.30 часа.
Богатата със събития програма за празника на Благоевград ще започне на 5 октомври в 9.00 часа в двора на църквата „Въведение Богородично“. Там ще бъде отслужена панахида за загиналите за Освобождението на Горна Джумая от османско владичество и в знак на почит ще бъдат положени цветя пред паметната плоча на генерал Спас Георгиев и на паметните знаци в двора на черквата.
В 10.00 часа на площад „Македония“ ще бъде издигнато националното знаме на Република България, а веднага след това в 10.30 часа на площад „Мите Марков“ ще бъдат положени венци и цветя на паметника на Македоно-Одринското опълчение „Майка България“.
Честванията ще продължат с тържествена сесия на Общински съвет – Благоевград от 17.30 часа в зала „22 септември“.

Свързани новини

Ремонтът на ул.”Глазне” в Банско е в последна фаза

vesito

Александър Мацурев отчете постигнатите резултати и заяви: Това е истински пример за добре свършена работа!

vesito

Нови седем високопроходими линейки са доставени в България за нуждите на ФСМП-Сандански, ЦСМП-Кюстендил, Кърджали, София и…

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.