Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ
ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД

  1. На 17.03.2023 г. в района на ул. „Одрин“ в град Сандански, от криминалисти при РУ-Сандански е проверен 21-годишен мъж от града. В джоб на дрехата му  е открито найлоново пликче, съдържащо наркотично вещество, което след направен полеви тест е реагирало положително на амфетамин с тегло 0,78 грама. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

 

  1. В следобедните часове на 17.03.2023 г. в мазе в жилищна сграда в гр. Гоце Делчев, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е намерен полиетиленов плик със суха тревиста маса. След направен полеви тест, същата е реагирала положително на канабис с тегло около 22,4 грама. Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 35-годишен от гр. Гоце Делчев. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 

  1. Със заповед за задържане до 24 часа, от полицейски служители на РУ-Разлог е задържан 40-годишен мъж от с. Краище. Около 14:40 часа на 18.03.2023 г. в с. Краище, управляваният от него лек автомобил „Шевролет“ е спрян за проверка от органите на реда, като по време на съставяне на акт за установено административно нарушение по ЗДвП, за да попречи на орган на властта да изпълни служебните си задължения, същият е блъснал полицейския служител, издърпал е документите си и е направил опит да избяга. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.270, ал.1 от НК.

 

  1. В следобедните часове на 19.03.2023 г. в РУ-Петрич е получен сигнал, че мъж реже и сваля кабелите и бушоните от електрическо табло , находящо се пред входа на къща в гр. Петрич. От незабавно пристигналите на място полицейски служители 62-годишният извършител на деянието е задържан. Стойността на нанесената щета е в процес на установяване. За случая е уведомена компетентната прокуратура.

 

  1. Полицейски служители на РУ-Разлог работят по получено съобщение за това, че между 19:00 часа на 18.03.2023 г. и 10:30 часа на 19.03.2023 г. са счупени предното панорамно стъкло и лявото странично огледало на лек автомобил „Ситроен“, паркиран в с. Горно Драглище. По случая е образуван заявителски материал.

 

  1. На 18.03.2023 г. от ЦСМП-Благоевград в 01 РУ-Благоевград е получено съобщение за постъпило лице, което е пострадало след нанесен побой. От пристигналите незабавно на място полицейски служители е установено, че пострадалият е 29-годишен благоевградчанин, който обяснил, че около 06:00 часа на същата дата след възникнал скандал в района на Младежки дом в Благоевград са му нанесени удари по тялото и главата от непознати за него лица. Той е пострадал с фрактура на носа и счупена ключица. Освободен е за домашно лечение. За случая е уведомена компетнетната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

 

  1. В РУ-Петрич е получен сигнал за това, че след увреждане на патронника на входната врата, за времето от 18:00 часа на 17.03.2023 г. и 12:30 часа на 18.03.2023 г. е извършена кражба на телевизор от къща в гр. Петрич. Приблизителната стойност на нанесената щета е около 250 лева. За случая е уведомена компетентната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

 

  1. На територията на област Благоевград са станали следните ПТП:

На 17.03.2023 г. около 05:45 часа на пътя между с. Падеш и с. Покровник, лек автомобил „Пежо“ с 29-годишен водач от гр. Благоевград е излязъл в дясно от пътното платно и се е ударил в телена ограда. Водачът, чиято проба за употреба на алкохол е отрицателна е пострадал с охлузни рани в областта на главата. Нанесени са материални щети.

На 18.03.2023 г. около 00:15 часа в с. Горно Дряново, общ. Гърмен, лек автомобил „Ауди“ с 29-годишен водач от селото, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, се е блъснал последователно в паркиран в дясно лек автомобил „Пежо“ и паркиран в ляво товарен автомобил „Газ“. С разкъсно-контузни рани в областта на лицето е пострадал 27-годишен пътник в лекия автомобил “Ауди“. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача му е отрицателна.

На 18.03.2023 г. около 19:15 часа в района на бул. “Гоце Делчев“ в гр. Гоце Делчев, лек автомобил „Опел Зафира“ с 60-годишен водач от града е отнел предимството на 74-годишен велосипедист и го е блъснал. В резултат на инцидента велосипедистът е получил натъртвания по тялото и след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. Направените им проби за употреба на алкохол са отрицателни.

На 19.03.2023 г. около 07:00 часа на пътя между с. Хърсово и с. Враня, лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 32-годишна водачка от гр. Сандански, на десен завой е излязла в ляво от пътното платно и е паднал в крайпътно дере. С малък хематом в областта на главата и подутина на дясната буза е пострадало 8-годишно момиче, което е пътувало в автомобила. След извършен медицински преглед то е освободено за домашно лечение. На водачката на автомобила е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е отрицателна.

Свързани новини

Полицията не допусна протестиращи земеделци да блокират АМ „Струма“

vesito

ГТП – Рик Кар Транс се премести в Терминал „Богдански“ в Благоевград

vesito

Добри новини за Сандански! Одобриха за финансиране още три важни инфраструктурни проекта

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.