Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР- Благоевград

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД

 

  1. На 08.08.2024 г., от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества. В хода на извършена проверка в землището на с. Игралище, общ. Струмяни, от органите на реда е установена обособена нива със засадени около 40 бр. тревисти растения, реагиращи положително на канабис, чието общо тегло е около 34,165 килограма.

Около 22:40 часа на същата дата, под тухла в непосредствена близост до ограда на учебно заведение, находящо се в района на ул. „Иван Михайлов“ в гр. Благоевград, криминалисти при 01 РУ-Благоевград са открили полиетиленов плик, с намиращи се в него четири полиетиленови пликчета, съдържащи общо около 20 грама канабис и две полиетиленови пликчета, съдържащи общо около 3,24 грама кокаин.

В следобедните часове на деня, в апартамент на комплекс в гр. Банско, от полицейски служители на РУ-Банско е намерен полиетиленов плик, съдържащо около 5,18 грама суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Апартаментът е ползван от 39-годишен мъж от гр. София, който е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

 

  1. През изминалото денонощие са станали две ПТП:

 

На 08.08.2024 г. около 18:50 часа на ул. „Марица“ в гр. Петрич, лек автомобил „Волво“ с 32-годишна водачка от гр. Благоевград, завивайки на ляво е блъснал 43-годишна жена от гр. Петрич, която е пресичала пътното платно по пешеходна пътека. Пешеходката е пострадала с фрактура на поясен прешлен и е настанена за лечение в МБАЛ-Сандански. На водачката на автомобила са направени проби с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

 

На 08.08.2024 г. около 21:40 часа в 01 РУ-Благоевград е получено съобщение от ЦСМП-Благоевград за 13-годишно момиче, което е пострадало при ПТП. Около 21:00 часа на същата дата в района на кръстовище между бул. „Васил Левски“ и ул. „Петър Зографски“ в гр. Благоевград, пресичащото на пешеходна пътека момиче е било блъснато от завиващ на ляво лек автомобил с неизвестни към момента марка, модел и водач, който не е изпълнил задължението си да спре и да остане на място, а е продължил движението си. След извършен медицински преглед  пешеходката е освободена за домашно лечение със съмнение за фрактура на срамна кост. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по установяване на автомобила и неговия водач продължава.

Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Благоевград

За периода от 08:00 часа на 08.08.2024 г. до 08:00 часа на 09.08.2024 г. в звената  за ПБЗН при РДПБЗН – Благоевград са  регистрирани 9 сигнала за произшествия.

Ликвидирани са 9 пожара.

С преки материални щети 0 пожара.

Без нанесени материални щети са възникнали 9 пожара.

Извършени са 0 спасителни дейности.

Лъжливи повиквания 0.

При пожарите са починали  0  граждани.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за петък, 7 юни

vesito

Грациите на КХГ „Пирин“ показаха красота и финес в оспорвана надпревара с над 400 участници на международен турнир по художествена гимнастика в Благоевград

vesito

Кметът на Сатовча Арбен Мименов с поздравителен адрес по повод деня на самодееца

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.