Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР-Благоевград

В хода на проведена, на 20.06.2023 г. в гр. Петрич, специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производство, съхранението и разпространението на наркотични вещества, от полицейски служители на РУ-Петрич е извършена проверка на жилище и прилежащо към него дворно място, където са открити засадени около 15 бр. растения с общо тегло около 2 килограма, реагиращи положително на канабис. Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 43-годишен мъж от града. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

На 20.06.2023 г. в РУ-Гоце Делчев е получено съобщение от жител на с. Гърмен, че на двора в имота си е намерил отровено кучето си, което е порода Швергшнауцер. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

Около 10:45 часа на 20.06.2023 г. на бул. „Св. Димитър Солунски“ в гр. Благоевград, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е извършена проверка на мотоциклет „Пиаджо“, при която е установено, че 47-годишният му водач от гр. Благоевград не притежава свидетелство за управление на МПС.

На територията на област Благоевград са станали следните ПТП:

На 20.06.2023 г. около 15:20 часа на път II-19, в района на кръстовище за с. Долно Осеново, общ. Симитли, АТВ с 51-годишен водач от гр. Благоевград, завивайки на ляво към път II-19 се е ударил в лек автомобил „Мерцедес“ с 32-годишен водач от с. Корница. В резултат на инцидента, 51-годишният мъж е пострадал с опасност за живота. На водачът на лекия автомобил „Мерцедес“ е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е отрицателна.

На 20.06.2023 г. около 16:30 часа на пътя между с. Боголин и с. Вълкосел, 35-годишен неправоспособен водач на мотоциклет „Хонда Дилан“, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост е загубил контрол над мотоциклета, излязъл е извън пътното платно и е паднал. Водачът е пострадал с фрактура на двете кости на предмишницата и контузни рани в областта на главата. Настанен е за лечение в МБАЛ – Гоце Делчев.

На 20.06.2023 г. около 20:15 часа в гр. Банско, непълнолетен младеж от гр. Банско, управлявайки велосипед „Реймон“ по ул. „Захари Стоянов“, не се е съобразил с пътен знак Б 2 / Стоп/ и отнемайки предимството на лек автомобил „Тойота“ се е блъснал странично в дясната му предна част. С охлузни рани в областта на главата и коленете са пострадали водачът на велосипеда и негов малолетен спътник. След извършен медицински преглед двете момчета са освободени за домашно лечение. На водачът на автомобила е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е отрицателна.

Свързани новини

Планински спасители в помощ на пострадала туристка в Пирин

vesito

Кметът на община Сатовча с поздравителен адрес по повод 6-ти септември – Ден на Съединението

vesito

Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ стартира в Банско.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.