Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР – Благоевград

1.     От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград са установени двама мъже, превозващи дървен материал, който е без поставена контролна горска марка и без съпровождащ превозен билет.

На 17.10.2023 г. около 07:30 часа в с. Юруково общ. Якоруда е спрян за проверка товарен автомобил „Форд Транзит“, управляван от 64-годишен мъж от с. Бунцево, общ. Якоруда.  От полицейски служители на РУ-Разлог е установено, че в автомобила се превозва около 2,24 куб. м. иглолистна дървесина без поставена контролна горска марка и без съпровождащ превозен билет.

В следобедните часове на същата дата в  района на с. Чуричени, общ. Петрич, от органите на реда е проверен товарен автомобил „Зил“ с 29-годишен водач от гр. Петрич.  Установено, че в автомобила се превозва около 14,40 куб. м. иглолистна дървесина без поставена контролна горска марка и без превозен билет.

По случаите е взето отношение от служители на РДГ-Благоевград. Уведомени са компетентните прокуратури.

2.     На 17.10.2023 г. около 19:00 часа на кръстовище между ул. “Ал. Стамболийски” и ул. “Илинден” в гр. Гоце Делчев, лек автомобил “Фолксваген Голф” с 19-годишен водач от града е блъснал 83-годишна жена, която не е пресичала пътното платно на пешеходна пътека. Пешеходката е пострадала с фрактура на таза и контузна рана на главата. Настанена е за лечение в МБАЛ – Гоце Делчев. На водача на автомобила е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е отрицателна.

Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Благоевград

За периода от 08:00 часа на 17.10.2023 г. до 08:00 часа на 18.10.2023 г. в звената  за ПБЗН при РДПБЗН – Благоевград са  регистрирани 4 сигнала за произшествия.

Ликвидирани са 3 пожара.

С преки материални щети 0 пожара.

Без нанесени материални щети са възникнали 3 пожара.

Извършени са 1 спасителни дейности.

Лъжливи повиквания 0.

При пожарите е пострадал 0  гражданин.

Свързани новини

Медали за математиците от НУ „Св. Паисий Хилендарски“- Банско

vesito

Тежка катастрофа край Кресна, двама пострадали

vesito

В коледни светлини засия Петрич

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.