Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР-Благоевград

Около 01:40 на 30.07.2023 г., от полицейски служители на РУ-Сандански е извършена проверка на тавански етаж на къща в гр. Сандански, където са установени две жени на 20 години и мъж на 45 години от гр. Сандански и намираща се на маса в стаята пластмасова бутилка с облепено на горната й част и гърлото алуминиево фолио, върху което е поставено сиво прахообразно вещество с бели кристали в него. След направен полеви тест веществото е реагирало положително на ММС-опиат с тегло около 3,5 грама. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

В обедните часове на 30.07.2023 г. в землището на гр. Благоевград, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е установен мъж на видима възраст около 20 години, който е без документи за самоличност. Поради съществуващи данни за незаконно влизане на лицето на територията на Р България без разрешение на надлежните органи на властта, същият е задържан за установяване на самоличността му. За случая е уведомена РП-Благоевград и е образувано досъдебно производство.

На 29.07.2023 г., от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е задържан 43-годишен благоевградчанин, който около 22:40 часа на същата дата в района на ул. „Иван Михайлов“ в гр. Благоевград е заплашил с остър предмет непълнолетно момче, което заедно с други момчета са безпокоили него и семейството му, като са тропали по прозорците на къщата, в която живее. За случая е уведомена РП-Благоевград. Работата продължава.

На 29.07.2023 г. в РУ-Банско е получено съобщение от жител на гр. Дупница за това, че около 22:00 часа в градския парк на гр. Добринище 4-годишно момче е нахапано по бузите, темето и ухото от домашно куче порода Акита. На детето е оказана медицинска помощ и е освободено без опасност за живота. От органите на реда е установено, че собственик на кучето е 59-годишна жителка на гр. Добринище. За случая е уведомена компетнетната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

ПТП На 28.07.2023 г. около 18:00 часа на пътя между местността „Картала“ и гр. Благоевград е станало ПТП, при което лек автомобил „Сеат Ибиза“ с 18-годишен водач от гр. Благоевград е навлязъл в мост без да спре и да пропусне лек автомобил „Тойота Такома“, който вече е навлязъл в моста, в резултат на което се е блъснал в него челно. При инцидента, с порезна рана на главата, е пострадал 18-годишният младеж. На водачите са направени проби с технически средства за употреба на алкохол, които са отрицателни.

На 29.07.2023 г. около 15:00 часа на пътя между гр. Банско и хижа Вихрен, лек автомобил „Нисан Джук“ с 32-годишна водачка от гр. София, движейки се в посока към гр. Банско, на ляв завой е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в лек автомобил „Фиат“, управляван от 30-годишен испански гражданин. С контузна рана в областта на веждата и контузни рани по краката е прострадал водачът на лекия автомобил „Фиат“, който след идвършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. Направените проби за употреба на алкохол на двамата водачи са отрицателни.

На 29.07.2023 г. около 15:25 часа на ПП 1 Е-79 между гр. Кресна и гр. Симитли, лек автомобил „Джип Чероки“ с 61-годишен водач от гр. Благоевград е навлязл в лентата за насрещно движение и се е блъснал странично в насрещно движещ се лек автомобил „Нисан“ с 44-годишен водач от гр. Сандански. С кръвоизлив в едното око и повърхностни порезни рани е пострадал водачът на лекия автомобил „Нисан“. На водачите са направени проби с технически средства за употреба на алкохол, които са отрицателни.

На 30.07.2023 г. около 20:00 часа на пътя между гр. Банско и гр. Разлог, при наличие на пътен знак Б24, 48-годишен водач на мотоциклет „Сузуки“ е предприел изпреварване на лек автомобил „Хюндай“, който се е движил пред него и се е блъснал в задната му част. Мотоциклетистът е пострадал с фрактура на ребро и охлузни рани на ръката и крака. На водачите са направени проби с техническо средство за употреба на алкохол, които са отрицателни.

Образувани са три бързи производства за извършено престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК.

На 30.07.2023 г. около 21:15 часа по ул. „Солунска“ в гр. Петрич, 50-годишен от гр. Сандански е управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“ с наличие на 1,31 промила алкохол в издишания въздух.

На 30.07.2023 г. около 15:30 часа в с. Елешница, общ. Разлог, 41-годишен от с. Бабяк е управлявал лек автомобил „Пежо“ с наличие на 2,66 промила алкохол в издишания въздух.

На 31.07.2023 г. около 01:30 часа по ул. „П. Евтимий“ в гр. Банско, 63-годишен от гр. Благоевград е управлявал лек автомобил „Форд Фиеста“ с наличие на 1,22 промила алкохол в издишания въздух.

Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Благоевград За периода от 08:00 часа на 28.07.2023 г. до 08:00 часа на 31.07.2023 г. в звената за ПБЗН при РДПБЗН – Благоевград са регистрирани 20 сигнала за произшествия.

Свързани новини

Избраха съветника д-р П. Янкулски за председател на Ковид комисията към ОбС- Благоевград, категоричен: Трябва да влезем в роля и да сме в помощ на гражданите!

vesito

В подкрепа на дамите с диагноза рак на гърдата в Сандански

vesito

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР – Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.