Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР-Благоевград

Специализирана полицейска опарция по линия на противодествие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград.

На 07.07.2023 г. е проверено питейно заведение в гр.Благоевград, като са задържани 34-годишен мъж от гр. Перник и 38-годишен мъж от Благоевград. В близост до стълба в заведението, от органите на реда е намерено полиетиленово пликче, съдържащо около 0,8 грама кокаин, а у 34-годишния мъж – около 0,9 грама кокаин. В хода на работата по случая е проверено, обитавано от същия, жилище в Благоевград, където са открити електронна везна и полиетиленови пликчета, съдържащи общо около 4,5 грама кокаин. По случая е образувано досъдебно производство. На 08.08.2023 г. в питейно заведение в с. Долно Осеново, общ. Симитли е проверен 38-годишен от същото село, у когото са открити полиетиленови пликчета, съдържащи около 6,5 грама амфетамин. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа и е образувано досъдебно производство.

Полицейски служители на РУ-Сандански работят по получено съобщение от жител на с. Поленица, че за времето от 18:00 часа на 07.07.2023 г. до 16:25 часа но 08.07.2023 г. са увредени четирите гуми и предното панорамно стъкло на лек автомобил „БМВ“. За случая е уведомена компетнетната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

Около 19:30 часа на 09.07.2023 г. в 01 РУ-Благоевград е получен сигнал от 57-годишен благоевградчанин, че в района на кръстовище между ул. „Ал. Стамболийски“, ул. „14-ти полк“ и ул. „Джеймс Баучер“ в гр. Благоевград непознат мъж е счупил огледалото за обратно виждане на управлявания от него лек автомобил „Порше Кайен“, след което избягял, но е застигнат от потърпевшия и още двама мъже на 70 и 48 години. Между четиримата е възникнала физическа саморазправа, при която са пострадали двамата мъже на 57 и 70 години. 33-годишният извършител на деянието, който е от гр. Благоевград е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 09.07.2023 г. в РУ-Петрич е съобщено, че около 02:55 часа в с. Марикостиново е нанесен побой над 48-годишен мъж от гр. Сандански от две непознати за него лица. Мъжът е пострадал с фрактура на слепоочната кост. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно поризводство. Работата подължава.

При извършена, около 12:30 часа на 07.07.2023 г. в с. Рибново, общ. Гърмен, проверка на лек автомобил „Мерцедес“ с 51-годишен водач от същото село, от органите на реда е установено, че автомобилът е без поставени регистрационни табели. По случая е образувано бързо производство.

В следобедните часове на 08.07.2023 г. на ул. „Генерал Ковачев“ в гр. Гоце Делчев, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“ с 35-годишен водач от с. Дебрен. В хода на проверката е установено, че мъжът шофира без свидетелство за управление на МПС. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

ПТП

На 07.07.2023 г. около 19:25 часа на обособен паркинг в с. Краище, общ. Белица, товарен автомобил „Рено Канго“ с 60-годишна водачка от с. Бачево, излизайки на заден ход от ред на паркирани автомобили е блъснал паркиран лек автомобил „Грейт Уол Ховър“. При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са материални щети. На водачите са направени проби с техническо средство, които са отрицателни. На 07.07.2023 г. около 10:30 часа в района на с. Михнево, общ. Петрич, товарен автомобил „Форд Тразит“ с 29-годишен водач от с. Михнево, при маневра на заден ход, е отнел предимството и е блъснал двама велосипедисти, единият от които е с фрактура на седем ребра и пробит бял дроб, а другия с фрактура на два шийни прешлена и ключица. Двамата мъже са настанени за лечение в МБАЛ-Сандански. Пробата за употреба на алкохол, която е направена на водача на автомобила е отрицателна.

На 07.07.2023 г. около 15:00 часана десен завой на пътя между с. Бабяк и с. Краище, лек автомобил „ВАЗ“ с 61-годешин водач от с. Бабяк е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в лек автомобил „Мерцедес“. С разкъсно-контузна рана в областта на подбедрицата е пострадал водачът на лекия автомобил „Ваз“. На водачите са направени проби с техническо средство за употреба на алкохол, които са отрицателни.

На 07.07.2023 г. около 18:00 часа на ляв завой на пътя между гр. Добринище и гр. Гоце Делчев, мотоциклет „Триумф Рокет“ с 62-годишен водач от гр. София е излязъл в дясно от пътното платно и се е ударил в мантинела. С фрактура на пет ребра е пострада мотоциклетистът, който е настанен за лечение в МБАЛ – Разлог. Направената му проба за употреба на алкохол е отрицателна. На 07.07.2023 г. около 16:00 часа на ул. „Родопи“ в гр. Симитли, лек автомобил „Ленд Роувър Дискавъри“ с 47-годишен въдач от гр. Симитли е блъснал 52-годишен мъж, който се е намирал на пътното платно пешеходец.

Свързани новини

Ученици от основните училища в община Сандански премериха сили в колоезденето на провелия се „Пробег на мира“!

vesito

Община Благоевград създава нова официална страница във Фейсбук

vesito

Кметът на Банско поздрави Светла Барякова по повод нейното пенсиониране

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.