Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР-Благоевград

Около 05:30 часа на 30.06.2023 г. в 02 РУ-Благоевград е получено съобщение от 37-годишен благоевградчанин, че между 03:00 часа 04:00 часа на същата дата в района на ул. „Цар Иван Шишман“ в гр. Благоевград четирима непознати за него мъже са го съборили на земята и след нанасяне на удари с ръце и крака са му отнели мъжка чанта със сумата от около 450 лева и документ за самоличност. От работещите по случая полицейски служители са предприети незабавни действия, в резултат на които са задържани: 27-годишен мъж от с. Бело поле, 27-годишен мъж от Благоевград, 30-годишен мъж от гр. Благоевград и 21-годишен мъж от с. Рилци. По случая е образувано досъдебно поризводство.

В хода на проведена полецийска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, на 30.06.2023 г. в землището на с. Вълково, общ. Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански е открита нива със засадени около 85 бр. тревисти растения. След направен полеви тест, същите са реагирали положително на канбис с общо тегло около 17 килограма. Уведомена е компетнетата прокуратура и е образувано досъдебно производство.

Около 13:00 часа на 02.07.2023 г. в с. Дъбница, общ. Гърмен, от органите на реда е проверен непълнолетен младеж от с. Блатска, у когото е открита около 0,5 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. За случая е уведомена компетентната прокуратура.

В следобедните часове на 01.07.2023 г. на тел.112 е получен сигнал за това, че в района на ул. „България“ в гр. Петрич от преминаващ лек автомобил „БМВ“ са произведени два изстрела във въздуха. От полицейски служители на РУ-Петрич са предприети незабавни оперативно издирвателни мероприятия, в резултат на които е установен 29-годишният водач на автомобила и е задържан 26-годишният извършител на деянието. Газовият пистолет, с който са произведени изстрелите е иззет. При инцидента няма пострадали хора. Образувано е досъдебно производство.

На 01.07.20.23 г. в местността „Райкова ливада“, землище на с. Годлево е намерена починала 52-годишна жена от с. Годлево. Не са констатирани видими следи от насилие. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване на причините за смъртта на жената. По случая е образувано досъдебно производство.

На територията на област Благоевград са станали следните ПТП:

На 30.06.2023 г. около 11:00 часа на пешеходна пътека на ул. „Екзарх Йосиф“ в гр. Разлог, лек автомобил „Мерцедес“ с 28-годишен водач от града е блъснал 77-годишна негова съгражданка. Жената е пострадала с разкъсно-контузна рана в областта на веждата и охлузване в областта на коляното. След извършен медицински преглед е освободена за домашно лечение. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача е отрицателна.

На 30.06.2023 г. около 22:00 часа на ПП1 Е-79 между гр. Благоевград и гр. Симитли е станало ПТП с материални щети и без пострадали хора между: лек автомобил „Ауди“, лек автомобил „Пежо“, лек автомобил „Хонда“, товарен автомобил „Волво“ и лек автомобил „Ауди“. Направените проби за употреба на алкохол на водачите са отрицателни. На 01.07.2023 г. около 16:30 часа на кръстовище между ул. „Петър Сарафов“ и ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Гоце Делчев, лек автомобил „Ауди“ с 22-годишна водачка от с. Крушево, общ. Гърмен е отнела предимството и е блъснала лек автомобил „Шевролет“. В резултат на инцидента, с контузия на ръката е пострадала 46-годишна пътничка в лекия автомобил „Шевролет“. Пробата за употреба на алкохол, която е направена на водачката на автомобила е отрицателна.

На 01.07.2023 г. около 23:20 часа в с. Коларово, лек автомобил „Опел Астра“ с 21-годишен водач от с. Скрът е излязъл извън пътното платно, блъснал се е в ламаринена ограда на селския стадион и се е преобърнал. С контузия на гръден кош и рамото е пострадал 14-годишен пътник в автомобила. На водача са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотици, които са отрицателни.

На 02.07.2023 г. около 07:20 часа на ул. „Гоце Делчев“ в гр. Разлог, лек автомобил „Рено“ с 52-годишен водач от гр. Разлог, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост е навлязъл в лентата за насрещно движение, ударил се е в лек автомобил „Пежо“, излязъл е извън пътното платно и се е преобърнал в крайпътна нива. С фрактура на гръден кош и ляво бедро е пострадала 42-годишна пътничка в лекия автомобил „Рено“. На водачите са направени проби с техническо средство за употреба на алкохол, които са отрицателни.

На 02.07.2023 г. около 20:45 часа на ул. „Иван Михайлов“ в гр. Благоевград, лек автомобил „Хонда“ с 18-годишен водач от гр. Благоевград, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост се е блъснал в крайпътно дърво. Водачът на автомобила е пострадал с натъртване на гърдите. Направената му проба с техническо средство за употреба на алкохол е отрицателна.

Свързани новини

Осем православни храма в община Симитли носят името на свети пророк Илия

vesito

С курбан за здраве беше отбелязан храмовият празник в благоевградското с. Обел

vesito

За обира на инкасо автомобил в Благоевград: Намериха изоставена опожарена кола!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.