Инициатива на Община Петрич! Краткосрочни и дългосрочни мерки за намаляване на риска от катастрофи в опасен участък край града

На проведена работна среща, провокирана от Община Петрич с отправена покана до АПИ, Областно пътно управление – Благоевград и КАТ – Пътна полиция, се обсъдиха мерките за намаляване на предпоставките за тежки пътни произшествия в участъка от Метан станцията до жп прелеза на Петрич. Този участък не е общинска пътна мрежа, а част от републиканския път Ново Делчево – Петрич и е под разпореждането на Агенция „Пътна инфраструктура“.
По данни на КАТ – Пътна полиция в периода от 01.01.2022 г. до 31.10.2023 г са станали 22 катастрофи с трима загинали и 17 тежко ранени в този участък. Причините – високата скорост и опасните изпреварвания, което налага вземането на спешни мерки за ограничаване на риска от ПТП.
В краткосрочен план бе решено да се предприемат следните действия:
-Да се положи хоризонтална маркировка тип „шумяща/релефна“ на четири рискови места от този пътен участък;
-Да се положи двойна непрекъсната хоризонтална пътна маркировка в бяло и червено с частично монтиране на раздели от нисък тип по средата, където няма крайпътни обекти;
-В посочения опасен участък максималната скорост да бъде ограничена до 70 км/ч;
-Да се сигнализира участъкът с указателни табели за настъпилите промени в организацията на движението.
Община Петрич се ангажира с изготвянето на проекта за посочените мерки. Веднага след това ще бъде представен за съгласуване и одобрение пред Областно пътно управление – Благоевград.
В по-дългосрочен план намерението е да се предприемат необходимите мерки за изграждане на локални платна, осигуряващи достъп до крайпътните обекти, за което също да се изготви необходимата проектна документация и да се търси съгласуване с принципала – Агенция „Пътна инфраструктура“.
Това става възможно, защото вече влезе в сила Общият устройствен план на община Петрич.
Няма налично описание на снимката.

Свързани новини

Реконструкция на част от терена на кооперативния пазар в Дупница

vesito

Община Сандански предоставя минерална вода на жителите и гостите на града в горещите дни

vesito

Община Кресна със съобщение за разделно събиране на отпадъци!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.