Има ли денонощна аптека в Благоевград?

Преди дни от Българският лекарски съюз призоваваха за разкриване на денонощни аптеки като необходима мярка за борба с пандемията от коронавирус. От БЛС са категорични, че е в интерес на българските граждани в най-кратки срокове да бъдат направени нормативни промени, които да регламентират осигуряването на 24-часов достъп до фармацевтични услуги.

Идеята на БЛС вчера бе подкрепена и от гилдията на фармацевтите. Последните данни на здравното министерство сочат, че денонощните аптеки у нас са около 1 процент, или това са около 30 за цялата страна. За да има разкриване на още такива обаче, от Фармацевтичния съюз казват, че трябва да има и допълнително финансиране.

Днес попитахме граждани дали знаят за наличието на денонощна аптека в Благоевград – накратко някои знаеха, други допускаха, а мнозина нямаха представа. Истината е, че официално в града има, поне това сочи справка в интернет. В сайта на една от веригите е посочено работно време от 00 до 24 часа за една от аптеките в града, намираща се на улица „Арсений Костенцев“. Това потвърдиха и от официалния номер за връзка с аптеката.

Останалите аптеки в града работят при стандартно работно време, а някои и с намалено. Единодушно хората, с които разговарях са на мнение, че е необходимо да има денонощни аптеки.

Източник: БНР

Свързани новини

Среща по въпросите на обществения ред и сигурност преди летния сезон в Банско

vesito

Община Разлог и Общински съвет-Разлог получиха Благодарствен адрес от Планинската спасителна служба

vesito

Обичани звезди се завръщат на сцената на „Пирин Фолк“ Сандански 2023

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.