Земетресението в Пловдивско: BG ALERT спи, а земята се люлее

Секунди преди земетресението папагалите ми полудяха, пише ужасена асеновградчанка. „Беше кратко, но се усети силно! Ужасно преживяване“, са повечето коментари на пловдивчани в социалните мрежи след нощния трус с магнитуд 3.4, който се усети в града и областта. Най-развълнувани са жителите на Пловдив и Асеновград, където люленеето е било най-осезаемо.

„Секунди преди земетресението папагалите ми полудяха, така пърхаха из клетките, вдигнаха голяма врява и всъщност те ме събудих. Усетих, че нещо става“, пише асеновградчанка.

„Беше шумно доста. Като гръм!“ и „Гадничко си беше, макар и за кратко“, пък описват преживяването пловдивчани. Друг жител на града под тепетата пък споделя, че толкова се стреснал, че чак паднал от леглото. Мнозина споделят, че трусът ги е събудил, след което не са могли да заспят повече, пише „Марица“.

„Че люлееше и бучеше е вярно! Че не заспахме и лампите светиха, и пушихме, е вярно! Най-важното е, че и BG ALERT има добър сън! Ако мислите, че България има такава сигнална система… пак ни минаха с 200…“, възмущават се хората в социалните мрежи. Трусът е усетен силно по високите етажи./Блиц.бг

Свързани новини

Бедствено положение в Гърция! Пожарите са извън контрол

vesito

Христо Стоичков раздава автографи в Банско на рождения си ден

vesito

Община Дупница почисти езерото

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.