За първи път в история на НЧ „Братя Миладинови -1914“ Петрич се случва цялостен ремонт

За първи път в почти 110-годишната история на НЧ „Братя Миладинови -1914“ се случва цялостен ремонт
По ОП „Региони в растеж” и с бюджетни средства се извърши най-мащабното обновяване на сградата на НЧ „Братя Миладинови – 1914”. Приложиха се мерки за енергийна ефективност и достъпна архитектурна среда на сградата. РЗП на помещенията в обхвата на ремонта е 3 042 кв. м.
По проект: почистени и реставрирани са мазилки и мозайки, има топлоизолация, подмяна на дограмата, преустройство на помещенията в музейната част, ремонт на ритуалната зала и терасата пред нея, нови интериорни решения за големия салон – акустична облицовка, нови седалки от труднозапалим материал, нова настилка, осветление и всичко друго, необходимо за функционирането на салона.
Изолирано е подпокривното пространство, има нова система за мълниезащита, както и вътрешна топлоизолация за всички помещения. Възпитаниците на читалището ще провеждат занятията си в напълно нови, функционални като акустика и модерни като решения помещения.
Културните прояви ще бъдат в читалищен салон, в който всичко е подменено. Решени са проблемите с отоплението и охлаждането на салона. В читалищната сграда е подмененаелектрическата и водопроводната инсталация, има нова вентилационна. Нова е визията на общинската библиотека, както и на читалнята, която ще бъде много по-удобна, просторно, светло и приятно място. Благодарение на добрия проект и неговото изпълнение културната институция на Петрич ще посрещне своя 110-годишен юбилей в напълно обновена сграда.
В този мандат се извършиха неотложни ремонти в сградите на читалищата в с. Марикостиново, с. Коларово и с. Яворница
Извършено е енергийно обследване на НЧ „Просвета – 1937”, с. Марикостиново и НЧ „Яне Сандански – 1952”, с. Коларово
Дългосрочна ангажираност за културата – системен и устойчив подход❗️
Няма налично описание на снимката.
Може да бъде изображение с осветление и на закрито
Може да бъде изображение с осветление и на закрито
Може да бъде изображение с осветление и на закрито
Може да бъде изображение с осветление и на закрито

Свързани новини

Успешно приключен проект отчетоха от община Струмяни

vesito

Набират се приемни родители в Гоце Делчев и региона

vesito

Почина уважаван преподавател в ЮЗУ „Н. Рилски“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.